CELEBRITIES

Η Michelle Obama δεν φόρεσε μαντήλα & αγνοήθηκε επιδεικτικά στη Σαουδική Αραβία


29 Ιανουαρίου 2015

Το ζεύγος Obama επισκέφτηκαν την πατρίδα των πετρελαιοπηγών για να συγχαρούν τον νέο βασιλιά της χώρας, Σαλμάν, που ανέβηκε στο θρόνο μετά το θάνατο του αδερφού του, Αμπντάλα.

Μολονότι το καλυμμένο κεφάλι δεν είναι απαραίτητο για τις γυναίκες από χώρες της Δύσης ορισμένοι από τους Σαουδάραβες επισήμους που υποδέχθηκαν τον αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του απέφυγαν επιδεικτικά να χαιρετίσουν δια χειραψίας τη Michelle Obama αρκούμενοι σε ένα νεύμα του κεφαλιού. Ο λόγος, το γεγονός ότι η Michelle προτίμησε να εμφανιστεί χωρίς καλυμμένο κεφάλι. Η Michelle Obama φόρεσε, όμως, ένα μακρύ παντελόνι και ένα μακρύ σακάκι .

michelle-saydi-obama3

Ωστόσο, η αντιμετώπιση της Πρώτης κυρίας φέρεται να ήταν ακόμη χειρότερη από την τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας, καθώς όπως φαίνεται από βίντεο που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ, την….κάλυψε με ένα πλαίσιο για να μη φαίνεται! Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον ωστόσο, αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο συνέβη και είπε ότι τα βίντεο ήταν κατασκευασμένα.

ObamaMain-460x305

Ο αυστηρός ισλαμικός νόμος που εφαρμόζεται στη Σαουδική Αραβία προβλέπει ότι οι γυναίκες της χώρας πρέπει να φορούν μαντίλα και μαύρες ρόμπες όταν εμφανίζονται δημόσια. Οι περισσότερες επιλέγουν να καλύψουν το πρόσωπό τους με ένα βέλο γνωστό και ως νικάμπ. Βάσει των όσων προβλέπει η Σαρία, στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν χωρίς την άδεια ενός άρρενα συγγενή τους ενώ μόνο με τον ίδιο τρόπο μπορούν να παντρευτούν, να αποκτήσουν ανώτερη εκπαίδευση ή να υποβληθούν σε ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Το διαβάσαμε στο toratora.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.