CELEBRITIES

Twiggy: Το πρώτο super model της Ιστορίας


3 Ιουλίου 2015

Με κοντό αντρικό κούρεμα, μεγάλα μάτια, έντονα βαμμένες βλεφαρίδες, ψηλά πόδια και μια πολύ αδύνατη σιλουέτα -ως και ανορεξική θα τη λέγαμε-, η Twiggy κατέκτησε τις πασαρέλες και τα περιοδικά, αλλάζοντας μια για πάντα την εικόνα του μοντέλου αλλά και τα δυτικά πρότυπα ομορφιάς.

boy-cut-twiggy

Η δεκαετία του '70 ανήκε στις αδύνατες γυναίκες κι η Αγγλίδα Twiggy ήταν το νέο πρόσωπο που αναζητούσε η βρετανική μόδα. Mε την άφιξή της στη Nέα Yόρκη, η Twiggy έγινε το πρώτο super model. Το εύθραυστο φωτομοντέλο που καθιέρωσε το ανορεξικό και ανδρόγυνο στιλ, έκανε πολύ γρήγορα τον γύρο του δυτικού κόσμου, αποκτώντας αμέτρητες φανατικές θαυμάστριες. Η καριέρα της στο modelling κράτησε πολύ λίγο, από το 1966-1969 κυρίως, προλαβαίνοντας φυσικά να αφήσει το στίγμα της βαθιά χαραγμένο στη μόδα.

8

06-threesies-mod-twiggy-may-31-1967 9-sandals-in-vogue-1967-03-15-bert-stern_155850111657 (1)

Στην Αμερική συνεργάστηκε εκτεταμένα με τον περίφημο φωτογράφο Richard Avedon, οι φωτογραφίες του οποίου με την Twiggy φιγουράρουν πια στα ιστορικά χρονικά της μόδας και φιλοξενούνται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως το περίφημο ΜΟΜΑ της Νέας Υόρκης.

6

best-legs-throughout-history-twiggy-1960s

H Twiggy επέστρεψε στην τηλεόραση το 2005, συμμετέχοντας ως κριτής στο σόου America's Next Top Model και στο modelling για χάρη της βρετανικής αλυσίδας Marks & Spencer. H ηθοποιός, που αρνείτο για χρόνια να εμφανιστεί γυμνή, εξέπληξε τους πάντες ποζάροντας το 1995 για το περιοδικό Playboy, το τεύχος του οποίου έκανε τις μεγαλύτερες πωλήσεις τη δεκαετία του '90.

2

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.