CELEBRITIES

Πάπας Φραγκίσκος: Μάσησε φύλλα κόκας στη Βολιβία


9 Ιουλίου 2015

O Πάπας Φραγκίσκος ταξίδεψε την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ, εκεί όπου βρίσκεται το υψηλότερο αεροδρόμιο στον κόσμο σε απόσταση 3,9 χλμ από την επιφάνεια της θάλασσας. Μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο μάσησε φύλλα κόκας, τη φυσική πηγή του ναρκωτικού της κοκαΐνης, καθώς λέγεται ότι βοηθούν στην ασθένεια του υψόμετρου από την οποία πάσχει ο ποντίφικας. Επιπλέον σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανό, στην εφηβεία του είχε χάσει ένα μέρος του πνεύμονα του, επομένως θα έπρεπε να παραμείνει στο αεροδρόμιο για παραπάνω από τέσσερις ώρες μέχρι να συνηθίσει την αλλαγή.

pope-bolivia-759

Μπορεί τα συγκεκριμένα φύλλα τσαγιού να απαγορεύονται σε πολλά μέρη του κόσμου όπως τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως στη Βολιβία και σε άλλες χώρες των Άνδεων, η χρήση μη επεξεργασμένων φύλλων κόκας είναι απολύτως νόμιμη, ενώ για τους ντόπιους τα φύλλα αυτά λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων θεωρούνται ιερά.

Η υποδοχή του ήταν όπως πάντα θερμή, ενώ ο Πάπας θα επισκεφθεί και την Παραγουάη, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια συνάντηση με έναν παντρεμένο gay ακτιβιστή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.