CELEBRITIES

Γιατί κατηγορούν για ρατσισμό την Taylor Swift;


3 Σεπτεμβρίου 2015

2.2-Tyler-Swift-x.jpg

Η Taylor Swift κινδυνεύει να χάσει ένα μεγάλο αριθμό θαυμαστών της μετά την επίθεση που δέχτηκε για ρατσισμό. Αιτία ήταν το νέο της video clip για το τραγούδι "Wildest Dreams" το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά στα MTV Video Music Awards. Το video γυρίζει πίσω το χρόνο στη δεκαετία του 50' στην Αφρική όπου η μελαχρινή Taylor Swift είναι παράφορα ερωτευμένη με τον συμπρωταγωνιστή της Scott Eastwood και ενώ τα αισθήματα είναι αμοιβαία δεν μπορούν να ευτυχήσουν. Μέχρι εδώ όλα βαίνουν καλώς. Το γεγονός όμως ότι δεν συμπεριλήφθηκαν μαύροι ηθοποιοί με εξαίρεση δύο κομπάρσους που μετά βίας μπορεί κανείς να δει μέσα στο video, προκάλεσε ένα σάλο αντιδράσεων στο twitter.

2BEA61

Το πιο ηχηρό σχόλιο εναντίον της λέει τα εξής: " Συγκλονίζει το γεγονός ότι εν έτει 2015 η Taylor Swift, η δισκογραφική της εταιρεία και η ομάδα παραγωγής του video σκέφτηκαν ότι ήταν σωστό να γυρίσουν video που παρουσιάζει μια glamorous εκδοχή μίας φανταστικής λευκής αποικίας στην Αφρική», ενώ προσθέτει: «Η μουσική της είναι διασκεδαστική για πολλούς. Φυσικά και μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε θέση ως σκηνικό. Αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την αφρικανική ήπειρο ως backround για ρομαντικά τραγούδια στερώντας του τα πρόσωπα της και την ιστορία της. Η εποχή που τοποθετείται το video σημαίνει ότι η Taylor Swift και ο Scott Eastwood, σκότωσαν, έκαναν κτηνωδίες και προκάλεσαν ψυχολογικά τραύματα σε εκατομμύρια Αφρικανούς".

https://youtu.be/IdneKLhsWOQ

Ο σκηνοθέτης Joseph Khan προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα δηλώνοντας σε γνωστή εφημερίδα "Το "Wildest Dreams" είναι ένα τραγούδι για μια καταδικασμένη σχέση, και το consept ήθελε μια ερωτική σχέση δύο νέων σε τοποθεσία μακριά από την κανονική τους ζωή. Δεν πρόκειται για video σχετικά με την περίοδο της αποικιοκρατίας, αλλά μια ιστορία αγάπης".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.