CELEBRITIES

Benedict Cumberbatch: δωρίζει χρήματα στους πρόσφυγες


13 Σεπτεμβρίου 2015

benedict-cumberbatch-500-700x5041.jpg

Τον δικό του αγώνα για τους πρόσφυγες δίνει ο ηθοποιός Benedict Cumberbatch, ο οποίο με περίσσια μεγαλοψυχία αποφάσισε να δωρίσει τα έσοδα μίας παράστασης για να βοηθήσει τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης  «Άμλετ», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ  στο Barbican του Λονδίνου, ο αγαπημένος ηθοποιός βγήκε μπροστά και ενώ το κοινό ακόμα τον χειροκροτούσε, τους ζήτησε να δωρίσουν χρήματα για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν καθημερινά στην Ευρώπη.

Λέγεται μάλιστα πως ο ίδιος έχει επικρίνει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την «αργή ανταπόκριση» στο πρόβλημα των προσφύγων, απαγγέλλοντας τους στοίχους της ποιήτριας Γουόρσαν Σάιρε: «Ένας γονέας βάζει μόνο το παιδί του σε μια βάρκα, όταν η θάλασσα είναι ασφαλέστερη από τη γη».

Έτσι, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 4.000 λίρες συν φυσικά τα έσοδα της παράστασης τα οποία προσέφερε εξολοκλήρου για το σκοπό αυτό.  Ανάμεσα στο κοινό ήταν ο γραμματέας Πολιτισμού Τζον Γουίτινγκντελ και ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος Κρις Μπράιαντ, οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν.

Αργότερα ο διάσημος ηθοποιός έγραψε στο Twitter ότι ήταν περήφανος για την «συναισθηματική απήχηση» που είχε η έκκλησή του για βοήθεια. Η έκκληση έγινε μία μέρα πριν προλογίσει ένα βίντεο του συγκροτήματος Crowded House με τίτλο «Help Is Coming». Η ιδέα ήταν της συγγραφέως Κέιτλιν Μόραν και του δημοσιογράφου συζύγου της, Πιτ Πφάιντς, με τα έσοδα από το βίντεο να διατίθενται στην οργάνωση Save the Children.

Το διαβάσαμε στο toratora.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.