CELEBRITIES

Μπέτυ Μπαζιάνα: ποια είναι η πρώτη κυρία της Ελλάδας;


21 Σεπτεμβρίου 2015

assets_LARGE_t_420_544910321.jpg

Αναζητώντας πληροφορίες για την Περιστέρα -Μπέτυ- Μπαζιάνα, στο διαδίκτυο ένα είναι το πρώτο και βασικό συμπέρασμα για την πρώτη κυρία της χώρας: τα στερεότυπα δεν χωρούν σε αυτή την περίπτωση όπως τα έχουμε συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες. Σε αντίθεση με τις συντρόφους των πρωθυπουργών και εν γένει πολιτικών προσώπων, διατηρεί πιο διακριτική στάση δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, δεν αρέσκεται στις κοσμικές εμφανίσεις και όσο για το προσωπικό της στιλ, δείχνει να μην την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επιμελημένη εικόνα της και το μελετημένο ντύσιμο.

upl54c762c0a7a9f

Γεννημένη το 1974 στην Καρδίτσα, με καταγωγή από τους Σοφάδες, μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας σε μια έντονα πολιτικοποιημένη οικογένεια. Ο πατέρας της ήταν παλιό στέλεχος του ΚΚΕ και η Μπέτυ Μπαζιάνα από τα μαθητικά της κιόλας χρόνια πήρε το βάπτισμα του πυρός. Με τον Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκαν στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητές στο ίδιο τμήμα. Συνέχισαν να είναι συμμαθητές και στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, όπου πρωταγωνίστησαν στο μεγάλο κίνημα μαθητικών καταλήψεων ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και οι δύο ήταν μέλη της ΚΝΕ, μέλη του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου. Σε αυτό το σημείο ξεκίνησε η σχέση τους που οδήγησε σε μια κοινή πορεία και δυο γιούς.

230715113223_3967

Τα ενδιαφέροντα τους ήταν κοινά όπως και ο ακαδημαϊκός προσανατολισμός τους. Και οι δύο φοίτησαν στο Πολυτεχνείο, Ο Αλέξης Τσίπρας στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ ενώ η Μπέτυ στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών στην Πάτρα. Στα φοιτητικά της χρόνια πέρασε στα ύδατα του Συνασπισμού και παρέμεινε ενεργή και μάχιμη στα πολιτικά δρώμενα. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών συνέχισε με τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

080415125607_7425

Η διδακτορική της διατριβή ήταν η αφορμή να έρθει σε τεράστια ρήξη με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με τον επιβλέποντα καθηγητή της, καθώς τον κατηγόρησε πως ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της, προσφεύγοντας το 2003 στη δικαιοσύνη, με δικηγόρο την Ζωή Κωνσταντοπούλου, και δικαιώθηκε. Το θέμα της διδακτορικής διατριβής της ήταν "Αρχιτεκτονικές Ελέγχου και Τεχνικές Μετάδοσης για τη Βελτιστοποίηση της Απόδοσης Οπτικών WDM Δικτύων".

mediadefaultimagestsipras_epitafios

Όταν ο σύντροφός της, Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη παρέμεινε διακριτική φιγούρα δίπλα του μα άμεση επιρροή του. Η Paris Match τη χαρακτήρισε "Κόκκινη Μπέτυ" και συνεχίζει γράφοντας χαρακτηριστικά πως "ήταν πάντα εκείνη που ήταν πιο αφοσιωμένη στον στόχο και των δυο". Αν ενδώσω στις απαιτήσεις των πιστωτών, η γυναίκα μου θα με αφήσει", φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Φρανσουά Ολάντ στις 17 Ιουνίου.

assets_LARGE_t_420_54491032

Δεν επέλεξαν ποτέ να παντρευτούνε παρά συνάψανε ένα Σύμφωνο Συμβίωσης. Έχουν δύο γιους, τον Φοίβο - Παύλο, 5 ετών και τον Ορφέα - Ερνέστο, 3 ετών. Αγαπημένος προορισμός της οικογένειας για εξορμήσεις είναι η Αίγινα καθώς και το Ρέθυμνο.

ta-klik-tis-peristeras-mpaziana-sti-mosxa.w_hr

Η 41χρονη Μπέτυ Μπαζιάνα αποφεύγει να ακολουθεί τον Αλέξη Τσίπρα στα επίσημα ταξίδια του στο εξωτερικό. Μοναδική εξαίρεση μέχρι τώρα ήταν το ταξίδι στη Ρωσία, όπου τραβήχτηκε και η φωτογραφία στην Κόκκινη Πλατεία που σχολιάστηκε έντονα. Αποφεύγει τις φωτογραφίες και απεχθάνεται σχεδόν τις λήψεις που αφορούν στους δυο ανήλικους γιούς της. Φαίνεται μάλιστα να είχε διαπληκτιστεί έντονα με έναν παπαράτσι που θέλησε να τους φωτογραφίσει και του φώναξε "Αυτό που κάνεις είναι βρώμικο". Εκείνος σχολίασε ότι βρώμικη δουλειά είναι αυτή του σκουπιδιάρη. "Ο σκουπιδιάρης κάνει έντιμη δουλειά" ήταν η απάντησή της σύμφωνα με την Εφημερίδα "Έθνος".

upl55ff284177e11

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.