CELEBRITIES

Οι U2 επέστρεψαν στο Παρίσι για την πρώτη συναυλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις


7 Δεκεμβρίου 2015

mojo-magazine-u2-enero-2015οριζ.jpg

Περίπου έναν μήνα μετά την τραγωδία στο Bataclan, οι U2 επέστρεψαν στην Πόλη του Φωτός το βράδυ της Κυριακής, για τη μια από τις δύο συναυλίες που αναβλήθηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς.

Η συναυλία του ιρλανδικού συγκροτήματος ήταν το πρώτο μεγάλης κλίμακας πολιτισμικό γεγονός μετά την 13η Νοεμβρίου και έγινε στην AccorHotels Arena σε μικρή απόσταση από το Bataclan, τον συναυλιακό χώρο, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι στο βράδυ που συντάραξε τη Γαλλία και την Ευρώπη.

“Απόψε είμαστε όλοι Παριζιάνοι. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν δικούς τους σε αυτή την πόλη. Στεκόμαστε και στο πλευρό εκείνων που έχασαν δικούς τους στο Σαν Μπερναρντίνο, στη Δαμασκό και στη Βηρυτό. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών που έχουν δει τα παιδιά τους να γίνονται όμηροι στα χέρια εκείνων που, επικαλούνται μια ιδεολογία χωρίς έλεος, ξένη προς τον Θεό που λατρεύουν”, είπε μεταξύ άλλων ο Bono που στα γαλλικά μπροστά σε 17.000 θεατές για να συμπληρώσει στα αγγλικά: «Αν αγαπάτε την ελευθερία τότε το Παρίσι είναι η πατρίδα σας».

Κατά τη διάρκεια της συναυλίες προβλήθηκαν τα ονόματα των θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου σε γιγαντοοθόνη. Στο τέλος πήρε μια γαλλική σημαία από το κοινό και την εναπόθεσε μπροστά από τα ντραμς του συγκροτήματος.

[gallery-524772] Διαβάστε τη συνέχεια στο toratora.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.