CELEBRITIES

Οι φοροφυγάδες celebrities και οι νομικές περιπέτειες τους


20 Δεκεμβρίου 2015

nicolas-cage1.jpg

Με αφορμή τις φορολογικές ατασθαλίες της Bar Refaeli που έγιναν γνωστές πριν λίγες μέρες, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε αστέρες του εξωτερικού που στο παρελθόν είχαν αντιμετωπίσει και οι ίδιοι παρόμοια προβλήματα. Τη περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε έφοδο στο σπίτι του top model με την κατηγορία της φοροδιαφυγής σε εισόδημα εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα κατασχέθηκε το διαβατήριο της, ενώ της επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από το Ισραήλ χωρίς την άδεια των αρχών για 180 μέρες.

Ένας άλλος αστέρας του εξωτερικού που είχε παρόμοια προβλήματα, όπως η Bar Refaeli, ήταν ο Lionel Messi. Ο μεγάλος άσσος του ποδοσφαίρου έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόκρυψη χρημάτων (4.100.000 ευρώ) στις φορολογικές δηλώσεις των ετών 2007, 2008 και 2009. Μάλιστα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαρκελώνης πρόσφατα αποφάσισε να απορρίψει την σχετική έφεση και έτσι τόσο ο Lionel όσο και ο πατέρας Jorge Messi θα βρεθούν ενώπιον των δικαστών. Σε περίπτωση που ο 27χρονος σούπερ σταρ κριθεί ένοχος, τότε κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι και 22,5 μηνών.

Ποιος θα πίστευε ότι η σεξοβόμβα Pamela Anderson που γνωρίσαμε μέσα από τη τηλεοπτική σειρά Baywatch θα είχε κάνει και αυτή τις φορολογικές της ατασθαλίες. Η εκρηκτική ξανθιά καλλονή χρωστάει, εδώ και αρκετό καιρό, περίπου 500.000 δολάρια, τα οποία όπως ανέφερε η ίδια σε παλιές δηλώσεις της δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος της. «Δεν προσπαθώ να φοροδιαφύγω. Καμιά φορά συμβαίνουν πράγματα στη ζωή μας που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Ένα τέτοιο γεγονός συνέβη και σε εμένα».

Τον Απρίλιο του 2013 η ιταλική δικαιοσύνη επέβαλλε πρόστιμο στο σχεδιαστικό δίδυμο Dolce & Gabbana με το χρηματικό ποσό των 343 εκατομμυρίων ευρώ για ανακριβή στοιχεία στη φορολογική τους δήλωση, κάτι που σύμφωνα με υπολογισμούς είχε στερήσει από το ιταλικό δημόσιο πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ.

Νούμερο ένα καταζητούμενος από τις αστυνομικές αρχές έχει καταλήξει ο Nicolas Cage για τεράστια ποσά που χρωστάει στην εφορία. Ο διάσημος ηθοποιός δεν είχε πληρώσει φόρους αξίας 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων για αγορές του μεταξύ του διαστήματος 2004-2009. Παράλληλα, το 2009 αποκαλύφθηκε ότι χρωστούσε άλλα 14 εκατομμύρια δολάρια για φόρους που είχε ξεχάσει το 2002, 2003, 2004 και το 2007.

H Martha Stewart, η οποία είναι η εθνική μαγείρισσα των ΗΠΑ, μάλλον απορροφημένη από τις συνταγές της και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της, ξέχασε να πληρώσει τους φόρους για τη νεοϋρκέζικη έπαυλή της. Ως δικαιολογία απάντησε στο ακροατήριο ότι δεν περνά πολύ χρόνο στην οικία της, γιατί να πληρώσει λοιπόν τα 220.000 δολάρια που χρωστούσε στο αμερικανικό Δημόσιο για ένα σπίτι που είναι συνήθως κλειστό;

Διαβάστε τη συνέχεια στο toratora.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.