CELEBRITIES

Βασιλικά σκάνδαλα που άφησαν ιστορία


24 Ιουνίου 2016

alvertos_v_toy_monako_0_J-1.jpg

Ιστορίες που καθήλωσαν το κοινό, κρυφά μυστικά και ανεκπλήρωτοι έρωτες για τους οποίους χύθηκε πολύ μελάνι. Σκάνδαλα που τάραξαν τα παλάτια και συνεχίζουν να απασχολούν τους κοινούς θνητούς εδώ και δεκαετίες!

Χουάν Κάρλος της Ισπανίας Ο βασιλιάς που μοιάζει να του αρέσουν όλες οι γυναίκες του κόσμου, εκτός από εκείνη που είχε παντρευτεί, όπως έχει χαρακτηριστεί, αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2014 από τον ισπανικό θρόνο, στον οποίο είχε ανέβει το 1977 μετά το θάνατο του Φράνκο, ύστερα από μια σειρά σκανδάλων.

hoyan_karlos_tis_ispanias_J

Μια οικονομική απάτη εκατομμυρίων στην οποία εμπλέκεται η κόρη του, Κριστίνα, και ο γαμπρός του, Ινάκι Ουρνταγκαρίν, κλυδωνίζει το παλάτι, η αποκάλυψη του κοινού μυστικού ότι ο βασιλιάς δεν υπήρξε ποτέ πιστός στη βασίλισσα Σοφία και ότι περισσότερες από 1.500 γυναίκες έχουν περάσει από το κρεβάτι του, ενώ ο αριθμός των εξώγαμων τέκνων είναι αδιευκρίνιστος, καθώς και ένα κρυφό ταξίδι-σαφάρι στην Μποτσουάνα, δώρο ενός Σαουδάραβα επιχειρηματία, πλήττουν ανεπανόρθωτα το βασιλικό στέμμα. Ολα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα μόνο η βασίλισσα Σοφία να παραμένει δημοφιλής στον ισπανικό λαό.

Εδουάρδος Η’ της Αγγλίας Μια σκανδαλώδης ιστορία αγάπης που έμεινε στα βασιλικά χρονικά. Το 1936 ο Εδουάρδος Η’ της Αγγλίας εγκαταλείπει το βασιλικό θρόνο για χάρη της Αμερικανίδας Γουόλις Σίμπσον. Ο έρωτάς τους ήταν θυελλώδης αλλά το γεγονός ότι η Γουόλις ήταν Αμερικανίδα, κοινή θνητή και δις διαζευγμένη δεν αποτελούσε θέλγητρο για το βρετανικό παλάτι, το οποίο απαιτούσε παύση του ειδυλλίου.

edoyardos_i_tis_agglias_J

Η δημοσιοποίηση της σχέσης στο βρετανικό Τύπο οδήγησε σε ακραίες εκδηλώσεις μίσους προς τη Σίμπσον, όπως σπασμένα τζάμια στο σπίτι της και χιλιάδες απειλητικά γράμματα. Έτσι, λοιπόν, ο Εδουάρδος παραδίδει το βασιλικό τίτλο στον αδερφό του Γεώργιο (πατέρας της σημερινής βασίλισσας Ελισάβετ) και παντρεύεται την αγαπημένη του. Έμειναν μαζί μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος το 1972.

Αλβέρτος Β’ του Βελγίου Σκάνδαλο ξέσπασε στο παλάτι όταν οι φήμες οργίαζαν πως ο βασιλιάς της χώρας είναι πατέρας μιας κόρης, καρπού εξωσυζυγικής σχέσης. Η πέτρα του σκανδάλου και φερόμενη ως κόρη έγραψε ένα βιβλίο το 2014 με το οποίο κατηγορούσε τον Αλβέρτο ότι συνεχίζει να την αγνοεί και να μη δέχεται να την αναγνωρίσει.

alvertos_v_toy_velgioy_J

Ύστερα από πολλές πιέσεις ο βασιλιάς του Βελγίου παραδέχτηκε την ύπαρξη εξωσυζυγικής σχέσης τη δεκαετία του 1960. Τον Ιούλιο του 2013 παραιτήθηκε από το θρόνο και τον διαδέχθηκε ο γιος του, Φίλιππος, ο οποίος έχει και αυτός ένα δίκαιο μερίδιο σε σκάνδαλα.

Πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό Η κόρη του Ρενιέ Γ’ και της Γκρέις Κέλι διεκδικεί επάξια τον τίτλο της αγαπημένης των σκανδαλοθηρικών περιοδικών. Προσπάθησε να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια και μοντέλο αλλά με μέτρια επιτυχία.

prigkipissa_stefani_toy_monako_J

Απέκτησε δύο παιδιά με το σωματοφύλακά της, τον οποίο στη συνέχεια παντρεύτηκε και έπειτα τον χώρισε. Ύστερα απέκτησε ένα τρίτο παιδί αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του πατέρα. Το 2001 η Στεφανί ξεκίνησε μια σχέση με έναν παντρεμένο εκπαιδευτή ελεφάντων και μετακόμισε μαζί με τα τρία της παιδιά στο καραβάνι του τσίρκου του. Μετά το χωρισμό παντρεύτηκε το 2003 έναν ακροβάτη από τον οποίο πήρε διαζύγιο τον Νοέμβριο του 2004.

Αλβέρτος Β’ του Μονακό Το 2005 και λίγο πριν ανέβει στο θρόνο του πριγκιπάτου του Μονακό για να διαδεχθεί τον πατέρα του, Ρενιέ Γ’, ξέσπασε ένα από τα πιο ηχηρά σκάνδαλα που αφορούσαν στον πρίγκιπα. Τεστ DNA επιβεβαίωσε ότι ήταν πατέρας ενός αγοριού, το οποίο είχε αποκτήσει εκτός γάμου. Λίγο καιρό αργότερα αναγνώρισε και μία κόρη που είχε αποκτήσει και η υπόθεση εκκρεμούσε από το 1992.

alvertos_v_toy_monako_0_J

Αγαπημένος των ταμπλόιντ για πολλά χρόνια, ο Αλβέρτος απασχολούσε για την πολυτάραχη εργένικη ζωή του. Το 2011 αποφάσισε να παντρευτεί την Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια κολύμβησης Σαρλίν Γουίτστοκ και μαζί απέκτησαν δίδυμα. Βέβαια, οι δυο τους απασχολούν ακόμα, καθώς, όπως φαίνεται, κανείς δεν μπορεί να παραμείνει πιστός στον άλλον.

Πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος της Σουηδίας Ένας από τους πιο γοητευτικούς κατά γενική ομολογία γόνος βασιλικής οικογένειας, απασχόλησε για πολλά χρόνια με την προσωπική του ζωή. Όμως, ο αρραβώνας με τη Σοφία Χέλκβιστ ήταν που τάραξε τα νερά της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας αλλά πολύ περισσότερο του Τύπου.

prigkipas_karolos_filippos_tis_soyidias_J

Η Σοφία ήταν γνωστή στη χώρα για τις τολμηρές της φωτογραφήσεις σε αντρικά περιοδικά και για τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό ριάλιτι. Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ένα τουριστικό θέρετρο και από τότε ήταν αχώριστοι. Τελικά, παντρεύτηκαν, αφού η μέλλουσα πριγκίπισσα δέχτηκε την ανάλογη βασιλική εκπαίδευση, και τον Απρίλιο που πέρασε απέκτησαν και ένα αγοράκι.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα Η σχέση της πριγκίπισσας του λαού με τον Κάρολο φαινόταν δύσκολη από την αρχή. Γνώρισε το διάδοχο του θρόνου σε ηλικία μόλις 16 ετών και ενώ αυτός έβγαινε με την αδερφή της. Ο γάμος τους έμοιαζε ευτυχισμένος και φάνταζε ιδανικός στα μάτια του βρετανικού λαού, ο οποίος λάτρευε σε υπερβολικό βαθμό την Νταϊάνα. Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ διαφορετική.

prigkipissa_ntaiana_J

Απιστίες, συζυγική αδιαφορία, επιλόχειος κατάθλιψη ήταν μερικά μόνο από τα προβλήματα. Οι σχέσεις επίσης με το παλάτι και το βασιλικό πρωτόκολλο ήταν πάντοτε τεταμένες, λόγω της τεράστιας δημοφιλίας της Λαίδης Ντι και της άρνησής της να μπει σε καλούπια… Το διαζύγιο ήταν η μόνη λύση και το ζεύγος ανακοίνωσε το 1992 ότι βρίσκεται σε διάσταση και ένας πόλεμος στα μίντια ξεκίνησε. Το τέλος της αγαπημένης πριγκίπισσας ήταν πρόωρο και τραγικό, καθώς σκοτώθηκε σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα σε τούνελ στο Παρίσι μαζί με το σύντροφό της, Εμάντ «Ντόντι» Αλ Φαγέντ, και ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τους παπαράτσι. Το διαβάσαμε στο koolnews.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.