CELEBRITIES

5 facts που (μάλλον) δεν γνωρίζατε για την Audrey Hepburn


4 Οκτωβρίου 2016

570-audrey.jpg

Η Audrey Hepburn, που έχει πει πολλές ωραίες φράσεις κατά καιρούς, κάποια μέρα είπε: "Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου ως icon. Αυτό που είναι στων άλλων ανθρώπων το μυαλό, δεν είναι και στο δικό μου. Εγώ, απλά, είμαι ο εαυτός μου." Η βραβευμένη ηθοποιός θα έρθει σίγουρα στο μυαλό μας ξανά, καθώς πλησιάζουν τα 55α γενέθλια της μοναδικής ταινίας "Breakfast at Tiffany's". H θρυλική αυτή ταινία-ωδή στη Νέα Υόρκη εξασφάλισε στη Hepburn τη θέση ενός πραγματικού style star -και το look της εξακολουθεί να αντιγράφεται και να λατρεύεται σχεδόν από όλες τις γυναίκες. Για να τιμήσουμε τη συμβολή της στο χώρο της μόδας και του κινηματογράφου, βρήκαμε πέντε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για την πιο διάσημη πελάτισσα των Tiffany & C0.

1. Την ανακάλυψαν σε ηλικία 22 ετών στη Γαλλική Ριβιέρα. Για την ακρίβεια, ήταν προσωπική επιλογή της Colette (Γαλλίδα συγγραφέας) για τη "Gigi", ηρωίδα που έκανε τη Hepburn διάσημη ηθοποιό. Όταν η Colette είδε την Audrey στο λόμπι ενός ξενοδοχείου ήξερε ότι έχει μπροστά της ακριβώς αυτό που έψαχνε και ψιθύρισε: "Ορίστε, αυτή είναι η Gigi".

2. Ο συμπρωταγωνιστής στην ταινία Roman Holiday, Gregory Peck, ενώ στο συμβόλαιό είχε υπογράψει, αρχικά, να είναι πρώτο το δικό του όνομα και από κάτω της Hepburn, λίγες μέρες αφού άρχισαν τα γυρίσματα, τηλεφώνησε ο ίδιος στον ατζέντη του και ζήτησε να αλλάξουν τα ονόματα, καθώς "η πραγματική star στην εικόνα είναι η Audrey Hepburn", όπως του είπε. Στην αρχή, ο ρόλος προοριζόταν για την Elizabeth Taylor, όμως το test video της νεαρής Audrey, έμελλε να τα αλλάξει όλα -κυρίως όσα έγιναν αφού ("υποτίθεται" ότι) ο cameraman υπάκουσε στο "cut" του σκηνοθέτη.

https://www.youtube.com/watch?v=hQfUeOhmLS0

3. Η ηθοποιός εξέφρασε το πάθος και τη λατρεία της για τα ρούχα και τη μόδα στο σέτ της ταινίας Sabrina και πέτυχε ο οίκος Givenchy να γίνει μόνιμος συνοδοιπόρος της για το υπόλοιπο της καριέρας της. Και με τη συγκατάθεση της Paramount, έγιναν δικά της και τα ρούχα των ταινιών Funny Face (1957), Love in the Afternoon (1957), και Breakfast at Tiffany’s (1961).

4. O Truman Capote ήθελε να παίξει το ρόλο της Holly Golightly στην κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας Breakfast at Tiffany's, η Marilyn Monroe. Όμως, η acting coach της, Paula Strasber, έκρινε ότι δεν πρέπει να παίξει αυτό το ρόλο. Αλλά και η Audrey είχε τους δισταγμούς της αρχικά, δεδομένου ότι κάθε φορά ήθελε να λειτουργεί εντελώς με το ένστικτό της, μέχρι που την έπεισε ο Blake Edwards.

5. Η Hepburn έχει πει ότι η σκηνή στο Breakfast at Tiffany's που πετάει έξω από το ταξί, στους δρόμους της Νέας Υόρκης, τη γάτα, είναι ό,τι πιο δυσάρεστο έχει κάνει ποτέ σε ταινία. Η ίδια, όπως όλοι ξέρουμε, είχε ένα Yorkshire terrier, που άκουγε στο όνομα Mr. Famous. Μάλιστα, η ηθοποιός, μετά την πρώτη μεγάλη της είσπραξη από το Hollywood, έκανε δώρο στον αγαπημένο της φίλο ένα διαμαντένιο κολάρο.

[gallery-702503]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.