CELEBRITIES

Γιατί η Hillary Clinton και οι ψηφοφόροι της επιλέγουν να φορούν λευκό


8 Νοεμβρίου 2016

13741372_955469281229103_1650789625_n-1.jpg

Απλή επιλογή, κίνηση marketing ή μια πολιτική με βαθύ νόημα;

Όσο παράταιρο κι αν φαντάζει το λευκό χρώμα εν μέσω φθινοπώρου, η σημερινή μέρα στις ΗΠΑ πρόκειται να το "φορέσει" όσο ποτέ άλλοτε και ευθύνεται μια γυναίκα γι αυτό. Η πολυαναμενόμενη ημέρα των Αμερικανικών εκλογών έφτασε και, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα δούμε πολύ λευκό στον δρόμο προς την ψήφο. Και όταν λέμε πολύ, το εννοούμε, αφού οι ψηφοφόροι της Hillary Clinton έχουν δώσει εδώ και μέρες μια άτυπη υπόσχεση ως προς το look τους, το οποίο βασίζεται στις επιλογές της ίδιας και κρύβει ένα πολύ πιο βαθύ νόημα από αυτό που φανταζόμαστε.

Βαδίζοντας στα χνάρια της Geraldine Ferraro, της πρώτης γυναίκας υποψήφιας για την Προεδρία των ΗΠΑ, η οποία το 1984 φόρεσε επίσης λευκό για να λάβει την υποψηφιότητά της, η αγάπη της Hillary Clinton για το λευκό χρώμα έγινε σαφής από την πρώτη κιόλας στιγμή που έβαλε πλώρη για την Προεδρία, τον Ιούλιο του 2016, όταν εντυπωσίασε μέσα σε ένα κατάλευκο σύνολο με την υπογραφή του Ralph Lauren, κάνοντας το ίδιο και σε πολλές προεκλογικές της ομιλίες.

Hillary Clinton Holds Rally With Katy Perry - Philadelphia

Και ενώ κάποιος θα σκεφτόταν ότι το συγκεκριμένο αποσκοπεί στην καθαρότητα και την αγνότητα που θέλει να βγάλει προς τα έξω - την εμπιστοσύνη του κόσμου ζητάει στο κάτω κάτω - μάλλον το νόημα είναι ακόμα πιο συναισθηματικό. Η επιλογή του λευκού χρώματος στο ρούχο έχει αναφορά στις Σουφραζέτες, το κίνημα δηλαδή υπέρ της γυναικείας ψήφου που δημιουργήθηκε στα του 19ου αιώνα και είχε σαν χρώματα το λευκό, το μοβ και το χρυσό. Πρόκειται δηλαδή για έναν παραλληλισμό με την προσπάθεια της Hillary για την πολυπόθητη θέση.

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με μία επιλογή που αφενός έχει βαθιά συναισθηματικό υπόβαθρο, φανερώνει όμως και την ευστροφία της Clinton, η οποία αναγνωρίζει και χρησιμοποιεί υπέρ της το πώς η μόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο, να δημιουργήσει συναισθήματα, να κατευθύνει, να επηρεάσει. Φαίνεται άλλωστε από το γεγονός ότι όσοι πρόκειται να την ψηφίσουν θα το κάνουν ντυμένοι στα λευκά και μάλιστα όχι μετά από προτροπή της ίδιας ή των εκπροσώπων της αλλά ως μια αυθόρμητη ένδειξη των ψηφοφόρων της προς το άτομό της. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί και το ανάλογο hashtag στα social media, με το #WearWhiteToVote να προτρέπει τους πάντες να ακολουθήσουν την ίδια τακτική.

Χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη τι θα γίνει, μπορούμε με σιγουριά να μιλάμε για ένα γυναικείο μυαλό που διεκδικεί επάξια τη θέση αυτή, καθώς έπιασε από νωρίς το νόημα της μάζας. Γυναίκα είναι άλλωστε, δεν τη φοβόμαστε.

Θυμηθείτε μερικά από τα πιο iconic looks της πολιτικής της καριέρας στη gallery που ακολουθεί.

[gallery-714002]

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.