CELEBRITIES

Διάσημοι που γεννήθηκαν πάμπλουτοι


Χριστίνα Κατσαντώνη

12 Δεκεμβρίου 2016

rooney.jpg

Διάσημοι καλλιτέχνες, οι οποίοι κατάφεραν με τη δουλειά τους, να κερδίσουν δόξα και χρήμα, πιθανόν να είχαν ανάγκη το πρώτο, όμως δεν τους έλειψε ποτέ το δεύτερο. Μεγάλωσαν μέσα στα πλούτη, φοίτησαν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία κι έκαναν τις διακοπές τους σε πολυτελείς βίλες, πολύ πριν δοκιμάσουν την τύχη τους στον χώρο του θεάματος. Ας δούμε 10 από τις πλουσιότερες και πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Lady Gaga

Στην πολυτέλεια της πιο ακριβής περιοχής του Μανχάταν μεγάλωσε η Lady Gaga, η οποία γεννήθηκε ως Stefani Joanne Angelina Germanotta. Ο πατέρας της, Joseph Germanotta, ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης εταιρίας με δραστηριοποίηση στις συνδέσεις στο Ίντερνετ, ο οποίος αύξησε ραγδαία την περιουσία του ακριβώς τα χρόνια που ακολούθησαν τη γέννησή της. Η μικρή Stefani Joanne φοίτησε στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία θηλέων, κι όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές της για το τραγούδι, ο πατέρας της τη στήριξε οικονομικά, πληρώνοντας όλα τα έξοδά της για ένα χρόνο. Όπως η ίδια έχει δηλώσει η συμφωνία τους ήταν πως αν μέσα σε ένα χρόνο, δεν τα κατάφερνε, θα εγκατέλειπε την προσπάθεια και θα επέστρεφε στις σπουδές της. Δεν χρειάστηκε...

Adam Levine

Ο Adam Levine κατάφερε να δημιουργήσει ένα μεγάλο και άκρως προσοδοφόρο brand γύρω από τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια είτε ως τραγουδιστής των Maroon 5, είτε ως σχεδιαστής ρούχων, είτε ως κριτής του αμερικανικού “The Voice”, με την προσωπική περιουσία του να υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτά δεν μετράμε και τα λεφτά του μπαμπά, του κ. Φρεντ Λεβάιν, ο οποίος στα νιάτα του είχε ιδρύσει την γνωστή κι επιττυχημένη αλυσίδα πώλησης ρούχων M. Fredric. Ο υιός Levine μεγάλωσε με όλες τις ανέσεις στο Λος Άντζελες και φοίτησε στα καλύτερα και πιο ακριβά ιδιωτικά σχολεία, μεταξύ των οποίων το φημισμένο Brentwood School -όπου γνώρισε και δύο από τα μετέπειτα μέλη των Maroon 5.

Miley Cyrus

Το 1992 είναι το έτος γέννησης της Μάιλι Σάιρους. Την ίδια χρονιά, ο πατέρας της, Billy Ray Curus, είδε το τραγούδι του, Achy Breaky Heart, να ανεβαίνει στην κορυφή του Billboard Country Charts, με πωλήσεις που ξεπέρασαν το 1,4 εκατ. Ο Cyrus ήταν ήδη πλούσιος και διάσημος όταν γεννήθηκε η μικρή Μάιλι, με την οποία αργότερα συμπρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική επιτυχία “Hanna Montana”. Η περιουσία του τότε υπολογιζόταν στα 50 εκατ. δολάρια. Μέχρι να φτάσει 22 ετών, η Μάιλι είδε είχε ήδη συγκεντρώσει τα τριπλάσια (προσωπική περιουσία 150 εκατ. δολ.).

Gwyneth Paltrow

Μεγαλωμένη σε ένα υπέροχο σπίτι στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια και με σπουδές σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία, η Gwyneth Paltrow, είχε από μικρή όλες τις ανέσεις της κόρης ενός ισχυρού ζευγαριού του Χόλιγουντ. Ο πατέρας της, Bruce Paltrow, ήταν ένας επιτυχημένος τηλεοπτικός παραγωγός, ενώ η μητέρα της Blythe Danner είναι ηθοποιός, η οποία έπαιξε σε πολυάριθμές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιτυχίες -όπως στις ταινίες “Meet the parents”.

Rooney και Kate Mara

Οι αδερφές Mara, η γνωστή για τη σημμετοχή της σε ταινίες όπως το “Κορίτσι με το τατουάζ”, Rooney Mara και η ανερχόμενη Kate Mara (“ Fantastic Four”), μεγάλωσαν στη Νέα Υόρκη μέσα στα εκατομμύρια μιας οικογένειας ιδιοκτητών ομάδων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (NFL). Ο παππούς τους από την πλευρά του μπαμπά ίδρυσε τους New York Giants κι ο άλλος παππούς τους Pittsburgh Steelers. Τα οικονομικά ήταν από τα ζητήματα που ουδέποτε απασχόλησαν τις νεαρές κληρονόμους.

Taylor Swift

Τα παιδικά χρόνια της Taylor Swift κύλησαν είτε σε ένα αγρόκτημα 11 στρεμμάτων με άλογα στην Πενσιλβάνια είτε σε ένα πολυτελές παραθαλάσσιο εξοχικό στο Νιου Τζέρσι. Ο πατέρας της, Scott Kingsley Swift, εργαζόταν ως οικονομικός σύμβουλος στη Merrill Lynch και η μητέρα της ήταν στέλεχος μάρκετινγκ σε επενδυτική εταιρία.
Η Swift μεγάλωσε ως παιδί της ανώτερης κοινωνικής και οικονομικής τάξης κι είχε την οικονομική στήριξη του μπαμπά στις πρώτες προσπάθειες της στη μουσική, όταν εκείνος χρηματοδότησε τη δισκογραφική της εταιρία. Όχι πως του βγήκε σε κακό. Ως οικονομικός σύμβουλος, ο μπαμπάς έκανε προφανώς καλή επένδυση.

Edward Norton

Εκτός από ηθοποιός, παραγωγός ή ακτιβιστής, ο Edward Norton είναι και κληρονόμος του ανθρώπου που θεωρείται πρωτοπόρος στη δημιουργία των σύγχρονων εμπορικών κέντρων! Ο παππούς του, James W. Rouse, μεγαλοεργολάβος και πολεοδόμος είχε μια απίστευτα επιτυχημένη καριέρα, στη διάρκεια της οποίας δημιούργησε μεγάλα εμπορικά κέντρα (όπως το Faneuil Hall Marketplace της Βοστόνης, που παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της πόλης), μέχρι και ολόκληρες πόλεις. Τιμήθηκε μάλιστα για την προσφορά του με το μετάλλιο της Ελευθερίας.
Ο Norton μεγάλωσε στο Maryland της Columbia, μια πόλη εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από τον παππού. Ο πατέρας του, ο οποίος εργάστηκε ως ομοσπονδιακός εισαγγελέας, είχε επίσης τον τρόπο του. Η οικογενειακή περιουσία, που κληρονόμησε, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 70 εκατ. δολάρια.

Brooke Shields

Η πριγκίπισσα διάσημων ταινιών της δεκαετίας του '80, έχει στην πραγματικότητα βασιλικές ρίζες, καθώς η γιαγιά της ήταν Ιταλίδα πριγκίπισσα του Οίκου της Torlonia -οικογένεια που συγκέντρωσε μεγάλη περιουσία διαχειριζόμενη τα οικονομικά του Βατικανού. Όσο για τον Αμερικανό παππού, Frank Shields, ήταν -κατά μία έννοια- άρχοντας σε έναν άλλο χώρο, ως πετυχημένος και διάσημος παίκτης του τένις.
Η οικονομική ευμάρεια χαρακτήρισε και τον πατέρα της, ο οποίος έκανε καριέρα ως στέλεχος διάσημων εταιριών καλλυντικών. Στην περίπτωσή της βέβαια, τα πλούτη από νωρίς, δεν έφεραν και τόση ευτυχία, καθώς η ίδια έχει μιλήσει για δύσκολα χρόνια και συγκρούσεις με την οικογένειά της.

Chevy Chase

Τα ονόματα δύο επιχειρηματικών κολοσσών συνθέτουν τους πρόγονους του Chevy Chase (πρωταγωνιστή της απίστευτα δημοφιλούς σειράς ταινιών “National Lampoon’s Vacation”). Ο παππούς του ήταν ο Cornelius Vanderbilt Crane, κληρονόμος του κανδικού κολοσσού Crane Company. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πατέρας του, ο οποίος ήταν επιτυχημένος συγγραφέας και σεναριογράφος, έκανε δεύτερο γάμο με κληρονόμο της οικογένειας Folger (της ομώνυμης, πολύ διάσημης στην Αμερική εταιρίας καφέ). Τα χρήματα δεν έλειψα ποτέ από τον σήμερα 72χρονο Chase, ο οποίος κληρονόμησε μια περιουσία που υπολογίζεται γύρω στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Julia Louis-Dreyfus

Έγινε διάσημη ως “Κριστίν”, μια εργαζόμενη μητέρα, που παλεύει να τα βγάλει πέρα στη ζωή, μπλέκοντας σε κωμικές περιπέτειες. Η πραγματική ζωή της Τζούλια Λούις Ντρέιφους δεν μοιάζει καθόλου με την τηλεοπτική, καθώς μεγάλωσε σε μια οικογένεια με περιουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων, της οποίας σήμερα θεωρείται η βασική κληρονόμος.
Ο οικογενειακός πλούτος ξεκινά από το 1851, όταν ο προ-προπάππους της, Λέοπολοντ Ντρέιφους ίδρυσε την εταιρία Louis Dreyfus Group, με δραστηριοποίηση στο εμπόριο και τη ναυτιλία. Από γενιά σε γενιά, η εταιρία πέρασε στα χέρια του πατέρα της, Gerard Louis-Dreyfus, η προσωπική περιουσία του οποίου το 2006 υπολογίστηκε στα 3,4 δισ. δολάρια!
Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μικροί κι εκείνη μεγάλωσε με τη μητέρα και θετό πατέρα. Σήμερα θεωρείται πως ως η πρώτη από τέσσερις κληρονόμους, θα λάβει τη μερίδα του λέοντος από την οικογενειακή περιουσία. Όχι πως τη χρειάζεται και πολύ αν σκεφτούμε ότι για τις τελευταίες σεζόν της σειράς Sienfeld, η αμοιβή της κινήθηκε στα 600.000 δολάρια το επεισόδιο...

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.