CELEBRITIES

Γιατί το Hollywood στηρίζει τον Brad Pitt απέναντι στη Maleficent Angelina;


Χριστίνα Κατσαντώνη

9 Ιανουαρίου 2017

brad-pitt21262b.jpg

Το επιβεβαιώνουν τα σχετικά σχόλια στα social media. “Προφανώς, ο Brad Pitt κέρδισε την επιμέλεια των φίλων του από το Hollywood στο διαζύγιό του με τη Maleficentσχολίασε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Tony Bravo, δίνοντας στην Angelina το όνομα διάσημου -κακού- ρόλου της. Το παγκόσμιο κοινό, όχι μόνο των σταρ ή των celebrities, έχει διαλέξει πλευρά -κι αυτή δεν είναι της “κακιάς μάγισσας”...

Η επιβεβαίωση της ευρείας στήριξης στον Brand Pitt δείχνει κατά μία έννοια αναπάντεχη. Όχι μόνο γιατί έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία διαζυγίου, στην οποία η σύζυγος φεύγει για να προστατέψει τα παιδιά της (με σαφείς υπαινιγμούς βίας και απειλών σε βάρος του πατέρα τους), αλλά και γιατί στο όλο δράμα πρωταγωνιστεί μια ιέρεια του personal branding, όπως η Angelina Jolie, η οποία εδώ και δεκαετίες διαχειρίζεται μόνη -χωρίς μάνατζερ- την εικόνα της και τις σχέσεις της με τα media με θαυμαστά μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Να θυμηθούμε για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο δημοσιοποιήθηκε η σχέση της με τον Brad Pitt τον Απρίλιο του 2005, ακριβώς ένα μήνα μετά την αίτηση διαζυγίου της Jennifer Aniston, κι ενώ μέχρι τότε και οι δύο διατείνονταν ότι είναι απλώς φίλοι; Μέσα από φωτογραφίες που έδειχναν το χαρούμενο ζευγάρι να παίζει με τον γιο της Jolie, Maddox σε παραλία της Αφρικής, οι οποίες τραβήχτηκαν από ανυποψίαστο παπαράτσι που εντελώς τυχαία πέρναγε και τους είδε...

Το όλο σκηνικό έδειχνε προσεκτικά οργανωμένο από την επικοινωνιακή στρατηγική της Jolie, αυτό όμως δεν αφαίρεσε καθόλου από την δυναμική και τη δημοσιότητα που προκάλεσε η “γέννηση” του απόλυτου ζευγαριού και ταυτόχρονα του νέου brand, που στην ιστορία έμεινε γνωστό με τον όρο Brangelina.

Τότε οι -ευφυώς σχεδιασμένες διαροές- που συνόδευαν τις φωτογραφίες, έλεγαν πόσο ο Brad Pitt αγαπάει τον Maddox και πόσο πολύ θέλει να κάνει οικογένεια. Πάνω από μια δεκαετία μετά, κι ενώ η -αποκαλούμενη και ως- Αγία Οικογένεια του Χόλιγουντ μετρά πλέον έξι παιδιά, η Jolie φαίνεται να χρησιμοποιεί και πάλι τον Maddox για να δείξει πόσο κακός έως επικίνδυνος πατέρας είναι ο Brad Pitt.

Αυτή τη φορά, δεν επιστρατεύεται τυχαίος και τυχερός παπαράτσι, αλλά συνεχείς διαρροές προς φιλικά προσκείμενα σε αυτή media, μέσα από τις οποίες επιχειρείται μια συνολική αποδόμηση του προφίλ του Brad Pitt. Κι εδώ ακριβώς εστιάζεται το μεγάλο επικοινωνιακά λάθος της.

Το σενάριο της βασανισμένης γυναίκας που φεύγει για να σώσει τα παιδιά της από έναν σύζυγο βίαιο, με εθισμούς, με αδυναμία στο αλκοόλ και στις Ρωσίδες πόρνες και με μια έρευνα του FBI γύρω από τις σχέσεις του με τα παιδιά του -από την οποία παρεμπιπτόντως βγαίνει “καθαρός”- δεν πείθει και πολύ. Η Angelina Jolie κάνει το μεγάλο λάθος να ρίχνει από την αρχή στη σύγκρουση πολλαπλά χτυπήματα, έχοντας ως “βαριά όπλα” τα παιδιά της, ενώ παράλληλα υποτιμά τον αντίπαλο -όπως η ίδια τον αναγορεύει- και τη δυναμική του.

Μόνο που ο Brad Pitt δεν είναι καν... Johny Depp! Παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς κι αγαπητούς ηθοποιούς, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε ταινίες που ο κόσμος θέλει να βλέπει, ενώ παράλληλα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ισχυρότερους παραγωγούς του Hollywood. Κι εδώ και μια δεκαετία η ίδια η Jolie είχε βαλθεί να μας πείσει πόσο υπέροχος σύζυγος και πατέρας είναι και πόσο άμεμπτο βίο διάγει. Η ίδια που σήμερα δεν του επιτρέπει πια να δει τα παιδιά του, παρά μόνο υπό την επίβλεψη του ψυχοθεραπευτή τους.

Αλλά το πιο σημαντικό, που διαφοροποιεί τους δύο σε αυτή τη διαμάχη, είναι ότι ο Brad Pitt δέχεται σιωπηλός τα χτυπήματα. Δεν έχει μέχρι στιγμής επιτρέψει να διαρρεύσει από την πλευρά του η οποιαδήποτε ιστορία που θα εξέθετε την πρώην σύζυγο και μητέρα των παιδιών του. Κι ας πρόκειται για μια γυναίκα, που έχει χαρακτηριστεί ανισόρροπη από τον πατέρα της κι έχει στο παρελθόν της δύο συζύγους και μια πολυτάραχη σχέση με την ηρωίνη, άρα θα μπορούσε να σταθεί “εύκολος στόχος” πάσης φύσεως -επικοινωνιακών- διαρροών. Δεν κατέφυγε σε τέτοια μέσα, ούτε σε χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Κι αυτή η διακριτικότητα κι ο σεβασμός απέναντι σε μια οικογένεια που διαλύεται, είναι που κερδίζουν επευφημίες και χειροκρότημα. Μπορεί το παραμύθι της ζωής τους να πήρε άσχημη τροπή, όμως ο Pitt παρέμεινε πρίγκιπας, ενώ η Jolie, διεκδικώντας από την αρχή τη νίκη μέσα από την ανελέητη σύγκρουση, περιορίζεται σε ρόλο κακιάς μάγισσας...

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.