CELEBRITIES

Ποιοι σταρ ήρθαν αντιμέτωποι με απαγωγείς


Χριστίνα Κατσαντώνη

13 Φεβρουαρίου 2017

sherlock2.jpg

Jeremy London

Μια τρελή ιστορία είχε να διηγηθεί ο -διάσημος ως τινέιτζερ- ηθοποιός Jeremy London γι' αυτό που του συνέβη τον Ιούνιο του 2010. Σύμφωνα με την τότε μαρτυρία του, βρισκόταν στον δρόμο, όταν έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου του και μια ομάδα ανδρών από περαστικό αυτοκίνητο, προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει. 'Ομως, στη συνέχεια τον απήγαγαν και τον μετέφεραν στο αυτοκίνητό τους όπου τον ανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών. Κι ύστερα, αφού τον κράτησαν για χρονικό διάστημα που ο ίδιος δεν μπορούσε να προσδιορίσει, τον εγκατέλειψαν, παίρνοντας μαζί τους το αυτοκίνητό του. Η ιστορία του τότε ακούστηκε ελάχιστα πιστευτή (τα media τη θεώρησαν περισσότερο διαφημιστικό τρικ, καθώς η φήμη του είχε πάρει την κατιούσα). Την αμφισβήτησε μέχρι και η οικογένειά του, που γνώριζε ότι ο London περνούσε μια δύσκολη περίοδο καθώς έκανε προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. 'Ομως, ένα χρόνο μετά, ύστερα από μια σύλληψη για άλλη κατηγορία, ένας από τους απαγωγείς ομολόγησε την αρπαγή, δικαιώνοντας τον ηθοποιό.
 

Benedict Cumberbatch

Ο εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτικός Σέρλοκ και κινηματογραφικός Dr Strange, Benedict Cumberbatch, είχε πέσει θύμα μιας σοβαρής περιπέτειας σε ένα από τα ταξίδια του, στη Νότια Αφρική.

Βρισκόταν στο Durban με παρέα φίλων, όταν μια ομάδα έξι ένοπλων ανδρών, τους σταμάτησε ζητώντας τα χρήματά τους. Στη συνέχεια τους έδεσαν και τους μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους σε μια απομονωμένη περιοχή, όπου τους κράτησαν φυλακισμένους. Σε συνεντεύξεις του ο Cumberbatch έχει δηλώσει πως πίστεψε ότι ήρθε το τέλος του. “Ήμουν βέβαιος ότι θα πεθάνω” έχει δηλώσει στο Hollywood Reporter. Για άγνωστους λόγους, αργότερα οι απαγωγείς τους απελευθέρωσαν κι από τότε, ο υπερταλαντούχος ηθοποιός δηλώνει αιώνια ευγνώμων για τη ζωή, την ανεκτίμητη αξία της οποίας κινδύνεψε να χάσει.

Frank Sinatra Jr

Μια διάσημη ιστορία απαγωγής είχε ως θύμα τον γιο του θρύλου Frank Sinatra. Ο 19χρονος Frank Sinatra Jr. είχε μόλις δειπνήσει σε εστιατόριο στο Lake Tahoe στις 8 Δεκεμβρίου του 1963, όταν άγνωστοι τον έδεσαν, του έκλεισαν τα μάτια, και τον μετέφεραν σε ένα φορτηγάκι. Οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα και ο Frank Sinatra αναγκάστηκε να πληρώωσει το ποσό των 240.000 δολαρίων ώστε να διασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή του γιου του. Η υπόθεση είχε αίσιο τέλος. Ο υιός Sinatra επέστρεψε στο σπίτι του, ενώ αργότερα οι απαγωγείς συνελήφθησαν (δικάστηκαν – καταδικάστηκαν) και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα. Γεγονός που έδωσε αφορμή για εικασίες ότι η όλη ιστορία ήταν “στημένη” ώστε να προωθηθεί -ματαίως- η καριέρα του νεαρού Sinatra.

Cindy Birdsong

Μια άλλη διάσημη ιστορία είναι αυτή της Cindy Birdsong, τραγουδίστριας των The Supremes, η οποία απήχθη από άντρα που της είχε στήσει ενέδρα μέσα στο κτίριο όπου βρισκόταν το διαμέρισμά της. Ο οπλισμένος με μαχαίρι απαγωγέας την ανάγκασε να δέσει τις δύο φίλες που τη συνόδευαν και να τον ακολουθήσει στο αυτοκίνητό του. Ευτυχώς, η Birdsong είχε την ψυχραιμία και την ευκαιρία να ανοίξει την πόρτα και να πηδήξει στον αυτοκινητοδρόμο, δραπετεύοντας έτσι από τον απαγωγέα της,,ο οποίος τέσσερις μέρες μετά συνελήφθη και ομολόγησε.

Russell Crowe
Ο Russell Crowe δεν έπεσε θύμα απαγωγής, όμως υπήρχε σχέδιο για την απαγωγή του, επιβεβαιωμένο από το FBI. Ο ηθοποιός έγινε στόχος απαγωγής από την τρομοκρατική οργάνωση al-Qaida το 2001, χρονιά που κατέκτησε το 'Οσκαρ α' ανδρικού ρόλου για τον “Μονομάχο” (ως μέρος ενός σχεδίου που περιλάμβανε την απαγωγή κορυφαίων σταρ της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας). Το σχέδιο όμως είχε διαρρεύσει στο FBI, πράκτορες του οποίου ακολουθούσαν τον Crowe ανά πάσα στιγμή (ιδίως πριν και μετά την απονομή των 'Οσκαρ). Τελικά βέβαια απόπειρα δεν έγινε, ενώ δεν αποδείχτηκε ποτέ αν πράγματι αυτή ματαιώθηκε λόγω της παρέμβασης των Αμερικανών πρακτόρων.

Victoria Beckham

Αποτυχημένη ήταν και η απόπειρα απαγωγής της Victoria Beckham και του γιου της από το σπίτι τους το 2000. Η παρέμβαση της Scotland Yard ήταν καίρια και η κυρία Beckham με το παιδί μετσφέρθηκαν σε ασφαλές περιβάλλον. Μια τρομκατική σκηνή -από αυτές που συνήθως βλέπουμε στην οθόνη- έζησε η Victoria Beckham και λίγους μήνες αργότερα την ίδια χρονιά. Εκεί που έκανε πρόβα για την εμφάνισή της στα Brit Awards, μια κόκκινη βούλα εμφανίστηκε στο στήθος της! Ακολούθησε πανικός, και όπως διέρρευσε αργότερα από την αστυνομία, ο επίδοξος δολοφόνος δεν κατάφερε μεν να πετύχει τον στόχο του, πρόλαβε όμως να διαφύγει από πόρτα ασφαλείας. Δεδομένου βέβαια ότι η οικογένεια Beckham πάντα λάμβανε και συνεχίζει να λαμβάνει απειλητικά μηνύματα, βρίσκεται διαρκώς υπό την προστασία και την παρακολούθηση προσωπικής ασφάλειας και αστυνομικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.