CELEBRITIES

Halima Aden: από το στρατόπεδο προσφύγων στο fashion show του Kanye West


Αφροδίτη Σακκά

17 Φεβρουαρίου 2017

halima1.jpg

H Halima είναι μοντέλο και έχει καταγωγή μισή από τη Σομαλία και μισή από την Αμερική και γεννήθηκε σε στρατόπεδο προσφύγων, στην Κένυα. Το 2016, η Aden εμφανίστηκε στα φώτα της δημοσιότητας όταν πήρε μέρος στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss USA της Μινεσότα, φορώντας μαντήλα και burkini κατά τη διάρκεια της εμφάνισης με μαγιό.

Στα 19 της χρόνια, η Halima έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με το πρακτορείο IMG Models και έχει εμφανιστεί σε φωτογράφιση από την 10η έκδοση του CR Fashion Book της πρώην editor της Vogue Paris, Carine Roitfeld. To άρθρο, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφίες του Mario Sorrenti, την αποκαλεί την “πρώτη διαγωνιζόμενη σε καλλιστεία ομορφιάς που φόρεσε μαντήλα”, αλλά και “πρωτοεμφανιζόμενο αστέρι”.

 

Και όπως ήταν φυσικό, τράβηξε την προσοχή και του Kanye. Εμφανίστηκε στην πασαρέλα με μία μακριά γούνα –και μαντήλα- για το Yeezy Season 5. “Υπέγραψα με το καλύτερο πρακτορείο μοντέλων στον ΚΟΣΜΟ και συγχρόνως φορούσα τη μαντήλα μου σαν στέμα” έγραψε η Aden στο Instagram μετά το show. “Μην αλλάξεις ποτέ τον εαυτό σου.. Άλλαξε το παιχνίδι.”

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.