CELEBRITIES

Ο ρόλος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο διαζύγιο της Diana και του Charles μόλις αποκαλύφθηκε


Αφροδίτη Σακκά

18 Απριλίου 2017

diana.jpg

Διαβάστε εδώ: Τα χειρόγραφα της Πριγκίπισσας Diana βγήκαν στην δημοσιότητα

Οι γονείς του πρίγκιπα Charles, βασίλισσα Elizabeth II και πρίγκιπας Philip, συναντήθηκαν με το ζευγάρι έτσι ώστε να κάνει μια σημαντική παρέμβαση στην κατάσταση. Η Diana και ο Philip αντάλλαζαν εγκάρδια γράμματα εκείνο το καλοκαίρι, όπου ο δούκας του Εδιμβούργου εξέφραζε την απογοήτευσή του όσον αφορά τις εξωσυζυγικές σχέσεις της Diana αλλά και του Charles και της ζητούσε να δει τις απιστίες από την πλευρά και των δύο. Κάποια στιγμή ωστόσο, φαίνεται να είναι έτοιμος να τα παρατήσει, γράφοντας: "Θα κάνω πάντα ό,τι μπορώ για να βοηθήσω εσένα και τον Charles.. αλλά είμαι έτοιμος να αποδεχτώ πως δεν έχω ταλέντο σαν σύμβουλος γάμου." Οι προσπάθειες να τα ξαναβρούν δεν απέδωσαν και έτσι εκείνον τον Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός John Major, ανακοίνωσε δημοσίως τον "φιλικό χωρισμό" του ζευγαριού, διαβάζοντας μια επίσημη δήλωση από την βασιλική οικογένεια.

Μετά από σκανδαλώδης συνεντεύξεις και φήμες περί απιστίας, στις 20 Δεκεμβρίου του 1995, το Buckingham Palace ανακοίνωσε πως η βασίλισσα είχε γράψει ξεχωριστά γράμματα στο ζευγάρι όπου τους διέταζε να πάρουν διαζύγιο άμεσα, μια πρωτοφανής κίνηση για εκείνη την εποχή. Το διαζύγιο βγήκε επίσημα τον Απρίλιο του 2016, ωστόσο υπήρξε κι άλλο δράμα, σχετικά με τον τίτλο της Diana. Όπως αναφέρεται, η βασίλισσα Elizabeth II ήθελε να αφήσει τη Diana να κρατήσει το "αυτής μεγαλειότης", αλλά ο Charles ήταν "αμετάπειστος" και έτσι πήρε τον τίτλο, Diana, Princes of Wales. Η απώλεια της τιμητικής χώρισε τη Diana από την υπόλοιπη οικογένεια και μάλιστα, έπρεπε να υποκλίνεται μέχρι και στα ίδια της τα παιδιά. Ο συγκινητικός τότε 14χρονος πρίγκιπας William λέγεται πως προσπαθούσε να παρηγορήσει την μητέρα του όταν έχασε τον τίτλο της λέγοντας: "Μην ανησυχείς, μανούλα, θα στον δώσω πίσω μια μέρα όταν θα είμαι βασιλιάς."

 

Gallery: Δείτε ακόμη τις πιο iconic στιγμές της πριγκίπισσας Diana

[gallery-149550]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.