CELEBRITIES

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο μεγιστάνας του σεξουαλικής παρενόχλησης


10 Οκτωβρίου 2017

harvey-weinstein.jpg

Υπήρξε επίσης ένας άνδρας προοδευτικός, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών κι ένας από τους πιο γενναιόδωρους χρηματοδότες πληθώρας πολιτικών, σχεδόν αποκλειστικά από το κόμμα των Δημοκρατικών. Φαίνεται, όμως, πως ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ήταν επίσης ένας άνθρωπος που αποπειράθηκε να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά πολλές νεαρές επίδοξες ηθοποιούς. Χάρις, ωστόσο, στην άτυπη ομερτά που επικρατεί και στο Χόλιγουντ κατάφερε να παραμείνει στο απυρόβλητο για πάρα πολύ καιρό.

Την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκε πως ο 65χρονος συνιδρυτής της Miramax κατέληξε σε τουλάχιστον 8 εξώδικους συμβιβασμούς με γυναίκες που είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. Συνήθιζε να τις προσκαλεί -για επαγγελματικούς, πάντα, λόγους- στα δωμάτια των υπερπολυτελών ξενοδοχείων που κατέλυε, μόνο και μόνο για να τις υποδεχτεί γυμνός ή για να απαιτήσει να του τρίψουν την πλάτη ή να τον παρακολουθούν ενώ έκανε ντους.

Αυτά, τουλάχιστον, υποστηρίζουν οι New York Times.  Αλλά το σκάνδαλο δεν είναι μονάχα σεξουαλικό αλλά και πολιτικό καθώς οι αποκαλύψεις για τις ορέξεις του Γουάινσταϊν έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αρκετούς φιλελεύθερους πολιτικούς οι οποίοι επωφελήθηκαν από τα εκατομμύρια του. Έπειτα από τη δημοσίευση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ από την νεοϋορκέζικη εφημερίδα, κάποιοι από αυτούς, δεσμεύτηκαν πως θα προσφέρουν -αναφέρει ο Guardian– τα χρήματα που έλαβαν από εκείνον σε οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών.

O Γουάινσταϊν έχει στηρίξει οικονομικά και τον Μπιλ και την Χίλαρι Κλίντον ενώ το 2013 η τότε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα, τον χαιρέτησε ως έναν «υπέροχο άνθρωπο» και «καλό φίλο». Μάλιστα, η Μάλια Ομπάμα, η μεγαλύτερη κόρη του τέως προεδρικού ζεύγους, το διάστημα πριν μετακομίσει στο Χάρβαρντ για τις σπουδές της, εργάστηκε στα γραφεία της Weinstein Company στη Νέα Υόρκη.

Τώρα, όμως, όλοι όσοι κατηγορούσαν στελέχη των Ρεπουμπλικανών για ανάρμοστη συμπεριφορά -όπως τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που συνήθιζε τις γυναίκες να «τις αρπάζει από το μου…ί»- καλούνται να καταδικάσουν τον Γουάινσταϊν, ώστε να αποδείξουν ότι η ηθική τους στάση κατά το παρελθόν δεν εξυπηρετούσε μόνον συμφέροντα πολιτικά.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.