CELEBRITIES

Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της μόδας


Αφροδίτη Σακκά

12 Νοεμβρίου 2017

kate25717.jpg

Διαβάστε εδώ: Είναι η μόδα η κατάλληλη μορφή διαμαρτυρίας;

Ο Thomas αποκάλυψε διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με τις ερωτικές προτιμήσεις του Saint Laurent και του συντρόφου του, ενώ σε μία συνέντευξή του στη τηλεόραση, δήλωσε πως επρόκειτο "για δύο ανθρώπους σεξουαλικά άρρωστους".

Με αφορμή τις πρόσφατες αυτές αποκαλύψεις σχετικά με τον θρυλικό σχεδιαστή μόδας, φτιάξαμε μία λίστα με τα πιο διάσημα σκάνδαλα που βρήκαν το φως της δημοσιότητας ανά τα χρόνια, αφού ακόμα και οι πιο κομψοί άνθρωποι μπορούν να πέσουν θύματα του πάθους τους.

Η έχθρα της Coco Chanel και της Elsa Schiaparelli

Η πιο αναγνωρίσιμη σχεδιάστρια στην ιστορία της μόδας, Coco Chanel, δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με την Ιταλίδα συνάδελφό της, Elsa Schiaparelli, που έπαιρνε έμπνευση για τα σχέδιά της από τα έργα σουρελιστών καλλιτεχνών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν πολύ καλοί της φίλοι. Η έχθρα τους ήταν τόσο έντονη που οδήγησε σε μία θρυλική διαμάχη σε ένα πάρτι μία μέρα πριν την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια του πάρτι, η Chanel πλησίασε τη Schiaparelli και της ζήτησε να χορέψουν, εκείνη δέχτηκε και η Γαλλίδα παρτενέρ της την οδήγησε επίτηδες σε έναν πολυέλαιο, που έβαλε φωτιά στο φόρεμά της. Η Schiaparelli δεν πληγώθηκε, αλλά το γεγονός δε ξεχάστηκε εύκολα.

Όταν ο Domenico Dolce και ο Stefano Gabbana παρά λίγο να μπουν στη φυλακή

Το 2014, οι εφημερίδες όλου του κόσμου ανακοίνωσαν πως οι διάσημοι Ιταλοί σχεδιαστές βρέθηκαν ένοχοι για φοροδιαφυγή και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών από ένα δικαστήριο στο Μιλάνο. Κατηγορήθηκαν πως είχαν στην κατοχή τους πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε μη καταβληθέντες φόρους αφού πούλησαν την εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρεία τους σε μία εταιρεία στο Λουξεμβούργο ονόματι Gado Srl. Απαλλάχθηκαν λίγους μήνες αργότερα, αλλά για μία στιγμή, η ετυμηγορία του δικαστηρίου απείλησε να καταστρέψει τους Dolce & Gabbana, με τον Domenico να δηλώνει πως θα ήταν αδύνατον να συνεχίσουν το έργο τους αν βρίσκονταν στη φυλακή.

Όταν η Zahia Dehar έγινε μαθητεύομενη του Karl Lagerfeld

To 2010, το όνομα της Zahia Dehar βρισκόταν στους τίτλους όλων των εφημερίδων του κόσμου, όταν αποκαλύφθηκε πως είχε προσληφθεί ως ιερόδουλη από τους Γάλλους σταρς του ποδοσφαίρου, Frank Ribery και Karim Benzema. H Dehar ήταν στην ηλικία μεταξύ 16-17 όταν έγιναν οι σεξουαλικές συνευρέσεις, κάτω δηλαδή από την ηλικία συναίνεσης που ορίζει ο νόμος της Γαλλίας, η οποία είναι 18 και άνω. Η δίκη έκλεισε με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν απαλλαχθεί από όλες τις κατηγορίες, αφού δήλωσαν πως δεν γνώριζαν την πραγματική ηλικία της Dehar. Η πρώην ανήλικη εργαζόμενη του σεξ, αργότερα έκανε καριέρα ως σχεδιάστρια εσωρούχων υπό την καθοδήγηση του Karl Lagerfeld, ο οποίος -σύμφωνα με ένα άρθρο του WWD- την περιέγραψε ως "πολύ Γαλλίδα συνοδό" όταν την φωτογράφησε το 2012.

Οι αντισημιτικές προσβολές του John Galliano

Ο Βρετανός σχεδιαστής βρέθηκε στο μάτι του μιντιακού κυκλώνα όταν κατηγορήθηκε πως έκανε αντισημιτικά σχόλια σε μία γυναία Εβραϊκής καταγωγής σε ένα μπαρ του Παρισιού. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν κυκλοφόρησε ένα video στο οποίο ο Galliano ακουγόταν να λέει πως αγαπούσε τον Hitler ενώ προσέβαλε έναν άλλο θαμώνα σε διαφορετική χρονική στιγμή. Τελικά, βρέθηκε ένοχος από το Γαλλικό δικαστήριο και αναγκάστηκε να πληρώσει τα νομικά έξοδα του θύματός του. Εκτός από τη νομική περιπέτειά του, απολύθηκε από τη θέση του ως creative director του Γαλλικού οίκου Christian Dior. Αργότερα, εξομολογήθηκε πως υπέφερε από εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά εκείνη την περίοδο, εξαιτίας της πίεσης που δεχόταν όσο δούλευε για τον οίκο. Η καριέρα του επανήλθε αργότερα και τώρα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Maison Margiela.

Όταν η Naomi Campbell καταδικάστηκε σε κοινωνική εργασία.. δύο φορές

Το μοντέλο από τη Βρετανία είναι γνωστή για τη φλογερή ιδιοσυγκρασία της, η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια πάνω από μία φορά. Όταν η βοηθός της έχασε ένα τζιν παντελόνι το 2006, η Campbell θύμωσε τόσο πολύ που της πέταξε ένα κινητό τηλέφωνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα να χρειαστεί ράμματα. Καταδικάστηκε σε πέντε μέρες κοινωνικής εργασίας και μαθήματα διαχείρισης θυμού. Μερικά χρόνια αργότερα, το 2008, της απαγορεύθηκε η πρόσβαση στην αεροπορική εταιρεία British Airways μετά από μία βίαιη αντίδρασή της όταν πληροφορήθηκε πως οι βαλίτσες της δεν είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο του Heathrow. Οι αστυνομικοί άσκησαν κατηγορίες αφού τους προσέβαλε και τους κλότσησε. Το συγκεκριμένο γεγονός είχε ως αποτέλεσμα 200 ακόμα ώρες κοινωνικής εργασίας.

Η Kate Moss και τα ναρκωτικά

Όταν ανακαλύφθηκε στην ηλικία των 14 ταξιδεύοντας από το αεροδρόμιο J.F. Kennedy στην Αμερική, η Kate Moss ήταν απλά ένα πανέμορφο κορίτσι. Αφού ο κόσμος την είδε να μεγαλώνει μπροστά από τις κάμερες για οίκους όπως Calvin Klein, Burberry, Chanel και πολλούς άλλους, η παιδική της αθωότητα εξαφανίστηκε εντελώς όταν η Daily Mirror του Λονδίνου κυκλοφόρησε φωτογραφίες της να κάνει χρήση κοκαϊνης με τον τότε σύντροφό της και μουσικό, Peter Doherty. Τότε έμοιαζε σαν να είναι το τέλος για την καριέρα της Moss, αφού πελάτες όπως H&M, Burberry και Chanel ακύρωσαν ή άφησαν τα συμβόλαιά της να λήξουν. Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό σε κέντρο αποτοξίνωσης αναδύθηκε από τις στάχτες της και επέστρεψε δυναμικά στον χώρο του modeling με συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες όπως Topshop και Longchamp, που ανέβασαν κατακόρυφα τα έσοδά της.

Gallery: Δείτε ακόμη τους ηλικιωμένους fashionistas που αποδεικνύουν πως το στιλ δεν έχει ηλικία

[gallery-617477]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.