CELEBRITIES

Ο συγκινητικός λόγος της Angelina Jolie για τη σεξουαλική κακοποίηση


MMEINTANI

16 Νοεμβρίου 2017

20170914-zaa-d20-422.jpg

Η Angelina Jolie, γνωστή για τις κοινωνικές της ευαισθησίες, δεν θα μπορούσε να μην είναι μία από αυτούς. Δίνοντας το «παρών» στη διάσκεψη των υπουργών Αμύνης του Βανκούβερ χθες, η καταξιωμένη ηθοποιός και φιλάνθρωπος, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η σεξουαλική βία είναι παντού - στη βιομηχανία όπου εργάζομαι, στην επιχείρηση, στα πανεπιστήμια, στην πολιτική, στους στρατιωτικούς και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Μάλιστα, δεν δίστασε να θίξει και να κατακρίνει την γενικευμένη θεωρία πως όταν ένας άντρας διαπράττει οποιοδήποτε είδος σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον κάποιας γυναίκας, πολύ εύκολα αυτή η πράξη αποδίδεται στο ότι χρίζει ψυχολογικής αστάθειας ή ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις σεξουαλικές του ορμές, κάτι που συνήθως αντιμετωπίζεται με αδικαιολόγητη επιείκεια. «Ένας άνθρωπος που κακομεταχειρίζεται τις γυναίκες δεν είναι υπερβολικός. Είναι καταχρηστικός», είπε χαρακτηριστικά.

Η ηθοποιός που ως γνωστόν έχει υπάρξει Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, δήλωσε στους New York Times ότι και η ίδια είχε «κακή εμπειρία» με τον Harvey Weinstein, τον άνθρωπο που τον τελευταίο καιρό έχει κατηγορηθεί από περισσότερες από 50 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τη σεξουαλική βία ως "ένα κρίσιμο εμπόδιο στην επίτευξη της ισότητας των γυναικών», προσθέτοντας ότι συχνά χρησιμοποιείται ως όπλο πολέμου. «Είναι φθηνότερο από μια σφαίρα και έχει διαρκείς συνέπειες που ξεδιπλώνονται με αηδιαστική προβλεψιμότητα που την καθιστά τόσο σκληρή αποτελεσματική», εξήγησε.

Η καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας είναι «σκληρή, αλλά δεν είναι κάτι αδύνατο", είπε. «Έχουμε τους νόμους, τα θεσμικά όργανα και την εμπειρογνωμοσύνη για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων. Μπορούμε να εντοπίσουμε τους δράστες. Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.