CELEBRITIES

Ο Kevin Spacey είχε δώσει λόγους ανησυχίας στην ομιλία του στα Όσκαρς


Αφροδίτη Σακκά

20 Νοεμβρίου 2017

abaca-415371-116.jpg

Διαβάστε εδώ: Ο Kevin Spacey και οι συνήθεις ύποπτοι που ζουν ανάμεσά μας

Στα 40 του χρόνια, o Spacey πήρε το Oscar Καλύτερου Ηθοποιού για τον ρόλο του ως Burnham, έναν άντρα που διοχέτευσε την κρίση μέσης ηλικίας του σε μία ερωτική τρέλα με την καλύτερη φίλη της κόρης του, Angela (Mena Suvari). O Spacey ήταν η πρώτη επιλογή του υπευθύνου διανομής ρόλων.

Τη Δευτέρα, ο Spacey απολογήθηκε στον ηθοποιό Anthony Rapp, που μερικές ώρες πριν, ισχυρίστηκε πως όταν ήταν έφηβος, ο Spacey τον είχε προσκαλέσει σε ένα πάρτι στο σπίτι του και προσπάθησε να τον "αποπλανήσει." Ο Spacey ισχυρίστηκε πως δεν θυμόταν το περιστατικό, το οποίο ο Rapp δήλωσε πως έλαβε χώρα το 1986, αλλά είπε πως "αν φέρθηκα όπως εκείνος περιγράφει, του χρωστάω την πιο ειλικρινή συγγνώμη για μία εξαιρετικά ακατάλληλη μεθυσμένη συμπεριφορά." Με μία κίνηση που εξαγρίωσε την LGTQ κοινότητα, ο Spacey ανακοίνωσε δημόσια την ομοφυλοφιλία του για πρώτη φορά.

Αλλά όπως είπε η Vicky Featherstone, καλλιτεχνική διευθύντρια του Royal Court Theatre, στο BBC Radio 4, τη Δευτέρα, "O Kevin Spacey είναι ένας από τους ανθρώπους για τους οποίους ο κόσμος είχε ανησυχίες" εδώ και χρόνια.

Τα νέα έκαναν πολλούς να αναθεωρήσουν σχετικά με τη ταινία American Beauty για την οποία ο ηθοποιός είχε βραβευτεί με Όσκαρ, με τους χρήστες των social media να λένε πως θα ένιωθαν άβολα να την ξαναδούν μετά από τις κατηγορίες κατά του Spacey.

Στη ταινία, ο Burnham (Spacey) πλησιάζει την Angela και πριν οι δύο τους φιληθούν σε μία σκηνή, της λέει "Σε ήθελα από τη πρώτη στιγμή που σε είδα."

O Spacey, ωστόσο, έδωσε σημάδια της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια του λόγου του αφού πήρε το Όσκαρ το 2000. Αφού αφιέρωσε το βραβείο του στον Jack Lemmon, τον οποίο σύγκρινε με τον πατέρα του, o Spacey δεν συνέχισε ευχαριστώντας τους σκηνοθέτες, παραγωγούς και μάνατζερς, όπως συνηθίζεται. Παρακάτω, κομμάτι της ομιλίας του:

"Στους φίλους μου, που επισημαίνουν τις χειρότερες ιδιότητές μου. Ξέρω πως το κάνετε επειδή με αγαπάτε και γι' αυτό μου αρέσει να παίζω τον Lester, γιατί μπορέσαμε να δούμε τις χειρότερες ιδιότητές του και παρ' όλα αυτά τελικά τον αγαπήσαμε. Αυτή η ταινία για εμένα είναι το πώς οποιαδήποτε μεμονωμένη πράξη από οποιοδήποτε άτομο που τίθεται εκτός πλαισίου, είναι καταδικαστέα. Αλλά η χαρά αυτής της ταινίας είναι πως είναι πραγματική ομορφιά και βρήκαμε την πραγματική ομορφιά σε αυτό το σενάριο του Alan Ball."

Tη Δευτέρα, ο αμερικανός σκηνοθέτης, Christopher Sinn, έγραψε στο Twitter για την ομιλία:

Oι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας American Beauty, συμπεριλαμβανομένου του σκηνοθέτη Sam Mendes και Suvari, δεν έχουν κάνει κάποιο δημόσιο σχόλιο σχετικά με τον Spacey.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.