CELEBRITIES

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ζήλεψε τη Jackie Kennedy


Αφροδίτη Σακκά

23 Νοεμβρίου 2017

queen-elizabeth-and-prince-philip-host-queens-dinner-for-president-and-mrs-kennedy.jpg

Διαβάστε εδώ: Τα 9 ξεχωριστά μαθήματα ομορφιάς που μάθαμε από την Jackie O

Οι θεατές της σειράς θα δουν τη βασίλισσα να προσπαθεί όσο μπορεί να κρύψει τη ζήλια της για τη Jackie Kennedy, παρακολουθώντας τη με απελπισία να φλερτάρει με τον Δούκα του Εδιμβούργου.

Όταν ο γοητευμένος Δούκας λέει πως η Mrs Kennedy του ζήτησε να την ξεναγήσει στο παλάτι, η βασίλισσα απαντά κοφτά: «Είναι το σπίτι μου οπότε εγώ θα το κάνω».

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, φαίνεται πως οι δύο γυναίκες δημιουργούν μία φιλία μεταξύ τους. Ωστόσο, μερικές μέρες αργότερα φτάνουν στα αυτιά της Βασίλισσας πληροφορίες που θέλουν την Kennedy είχε μιλήσει άσχημα για εκείνη. Ο Λόρδος Plunkett, υπουργός της βασίλισσας, εξομολογήθηκε πως άκουσε τα άσχημα σχόλια ενώ βρισκόταν ένα πάρτι στο σπίτι της Lee Radziwill, της αδερφής της Kennedy.

Ανέφερε πως η Πρώτη Κυρία αποκάλεσε τη βασίλισσα «μία μεσήλικη γυναίκα τόσο αδιάφορη, κουτή και καθόλου αξιοσημείωτη που η νέα μειωμένη θέση της Βρετανίας στον κόσμο δεν ήταν έκπληξη αλλά κάτι αναπόφευκτο. Το παλάτι του Buckingham ήταν "δεύτερο", ερειπωμένο και λυπηρό, σαν παραμελημένο επαρχιακό ξενοδοχείο».

Η βασίλισσα έχει δάκρυα στα μάτια της, πριν ηρεμήσει τον εαυτό της και πει ξερά: «Ε, λοιπόν, πρέπει να την καλέσουμε ξανά σύντομα».

Τα σχόλια της Kennedy βέβαια, δεν προέρχονται από ιστορικά αρχεία - αλλά από τη φαντασία του συγγραφέα της σειράς The Crown, Peter Morgan.

Πηγή φωτογραφίας: Netflix

Ωστόσο, δεν είναι πολύ μακριά από την αλήθεια. Η Kennedy λέγεται πως είχε εκμυστηρευθεί στον Cecil Beton -το σημείωσε στο ημερολόγιό του- πως δεν είχε εντυπωσιαστεί από τη διακόσμηση του παλατιού αλλά ούτε και από το φόρεμα και το χτένισμα της βασίλισσας. Σύμφωνα με το Gore Vidal, η Kennedy θεώρησε «πολύ δύσκολη» τη βασίλισσα και πως την έκανε να «αγανακτήσει».

Η δεύτερη σεζόν του The Crown πρόκειται να προβληθεί στο Netflix στις 8 Οκτωβρίου.

Gallery: Δείτε ακόμη μερικές από τις πιο iconic φωτογραφίες της Jackie Kennedy

[gallery-717840]

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.