CELEBRITIES

Γιατί αυτή η φωτογραφία της Madonna με την κόρη της έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις;


Αφροδίτη Σακκά

2 Ιανουαρίου 2018

abaca-265363-034.jpg
 

A post shared by Madonna (@madonna) on

Ωστόσο, η συγκεκριμένη φωτογραφία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, που έσπευσαν να σχολιάσουν το γεγονός πως η Lourdes έχει διαλέξει να αφήσει τις τρίχες στις μασχάλες τις φυσικές. Τα σχόλια έχουν έναν ιδιαίτερα επικριτικό χαρακτήρα, υπέρμετρη οργή αλλά και διάφορους άσχημους χαρακτηρισμούς για την ίδια την Lourdes, γράφοντας πως σκοπός της με το να μην ξυρίσει τις μασχάλες της, ήταν να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.

Εδώ και αρκετό καιρό και ειδικά στον κόσμο του internet, έχουν γραφτεί αρκετά άρθρα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και πολλές γυναίκες έχουν μιλήσει για την απόφασή τους να αφήνουν "φυσικά" συγκεκριμένα κομμάτια του σώματός τους. Η κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το δικό της σώμα με τον τρόπο που την κάνει να νιώθει άνετα και όμορφα, χωρίς να πιέζεται και χωρίς να κατακρίνεται γι' αυτό. Η ομορφιά είναι ένα πράγμα εξαιρετικά υποκειμενικό -γι' αυτόν τον λόγο, σημασία έχει όταν κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να νιώθουμε εμείς καλά και να μην σκεφτόμαστε πώς να κάνουμε τους άλλους να νιώσουν καλά για εμάς.

Όπως προείπα, καμία επιλογή δεν θα έπρεπε να είναι κατακριτέα. Το αν μία γυναίκα διαλέγει να κάνει αποτρίχωση στο σώμα της, δεν είναι κάτι κακό επομένως ούτε κακό δεν είναι ούτε και το ανάποδο.  Είναι, μία επιλογή η οποία είναι προσωπική και δεν αφορά τους υπόλοιπους -παρά μόνο εκείνη. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θα κάνει την εκάστοτε επιλογή -είτε να διατηρεί το σώμα της χωρίς τρίχες, είτε με- παραμένει γυναίκα και παραμένει όμορφη. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην είμαστε επικριτικοί στις γυναίκες που διαλέγουν το δεύτερο, όπως δεν είμαστε με τις γυναίκες που διαλέγουν το πρώτο -ιδιαίτερα σε μία κοινωνία που δεχόμαστε κριτική για πολλά θέματα που αφορούν το γυναικείο σώμα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.