CELEBRITIES

Ποια ήταν η Dolores O’Riordan, τραγουδίστρια των Cranberries


16 Ιανουαρίου 2018

000-app2000072237033.jpg

Η O'Riordan ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα το 1990 όταν μπήκε στους Cranberries. Το πρώτο album, Everyone is Doing It, So Why Can't We κυκλοφόρησε το 1993. Το συγκρότημα συνέχισε την καριέρα του με πολλά hits όπως το κομμάτι "Linger", το οποίο έγινε χρυσό στις ΗΠΑ, το "Dreams" και το "Zombie". Ήταν αγαπητή για την ιδιαίτερη φωνή της, που ενσωμάτωνε την βαριά ιρλανδική προφορά της  και το παραδοσιακό yodeling. Ως style icon, τα μαλλιά τη ήταν κοντό καρέ ή εντελώς ξυρισμένα και καθιέρωσε το "baggy" στιλ της alternative σκηνής των 90s.

Οι Cranberries διαλύθηκαν το 2003, μετά από πέντε albums. Στο μεταξύ, η Ο'Riordan κυκλοφόρησε διάφορα solo projects, συμπεριλαμβανομένου ενός cover του "Ave Maria" για το soundtrack της ταινίας The Passion of The Christ. Το συγκρότημα επανενώθηκε το 2009 και ξεκίνησε να γράφει ξανά μουσική. Ο έκτος δίσκος τους, Roses, κυκλοφόρησε το 2009. Οι Cranberries έκαναν περιοδεία στην Ευρώπη το 2016 και το 2017, ωστόσο, πολλές συναυλίες ακυρώθηκαν εξαιτιας πόνου της O'Riordan στη μέση.

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας, Michael Higgins, έγραψε μία δήλωση προς τιμήν της O'Riordan που έγραφε: "Mε μεγάλη μου λύπη έμαθα τα νέα για τον θάνατο της Dolores O'Riordan, μουσικού, τραγουδίστριας και τραγουδοποιού. Η Dolores O'Riordan και οι Cranberries είχαν μία τεράστια επιρροή στην ροκ και την ποπ μουσική της Ιρλανδίας και διεθνώς... Για όλους εκείνους που ακολουθούν και υποστηρίζουν την ιρλανδική μουσική, τους ιρλανδούς μουσικούς και τις τέχνες του θεάματος, ο θάνατός της θα είναι μεγάλη απώλεια."

[gallery-718130]

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.