CELEBRITIES

Bettie Page, το pin up girl που κερδίζει εκατομμύρια 10 χρόνια μετά το θάνατό του


29 Ιανουαρίου 2018

bettie.JPG

Μεγάλωσε σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον, με τον πατέρα της να κακοποιεί τόσο την αδελφή της όσο και την ίδια. Όταν εκείνος φυλακίστηκε η Bettie ήταν μόλις 13 ετών και για τον επόμενο χρόνο έμεινε σε ορφανοτροφείο. Έχοντας στόχο να μπει στο πανεπιστήμιο προσπάθησε να αποφοιτήσει με την υψηλότερη βαθμολογία, κάτι που δεν πέτυχε για μόλις λίγα μόρια. Αποφάσισε, λοιπόν, να ακολουθήσει τον παραδοσιακό για την εποχή δρόμο και να παντρευτεί. Το 1943 έγινε ο γάμος της με τον Bill Neal. Εκείνος θα πολεμούσε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και πριν φύγει για τα μέτωπο ζήτησε το χέρι της. Επιστρέφοντας την κατηγόρησε για μοιχεία και η βίαιη συμπεριφορά που είχε πλέον υιοθετήσει την οδήγησαν σε διαζύγιο. Το πρώτο από τα τέσσερα που πήρε στη ζωή της.

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί ως μοντέλο. Ο σωματότυπός της απείχε πολύ από το εξαιρετικά αδύνατο πρότυπο της εποχής, όμως η εργατικότητα και το πείσμα της ήταν αυτά που τη βοήθησαν να ακολουθήσει τα όνειρά της και βρήκε δουλειά ως μοντέλο εσωρούχων. Οι αναλογίες της, το πρόσωπο και το χαμόγελό της την έκαναν ιδιαίτερα γοητευτική και άρχισε να συμμετέχει σε προκλητικές φωτογραφίσεις και ταινίες μικρού μήκους.

Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα με εξώφυλλο στο Playboy και το Bust, αμέτρητες φωτογραφίσεις  και χωρίς να γίνει ποτέ αρνητικό σχόλιο από συνεργάτη της, στην ηλικία των 40 θεώρησε πως έπρεπε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Από το 1957 χάθηκαν τα ίχνη της, όπως είχε επιδιώξει. Το νέο της πάθος έγινε ο χριστιανισμός και αποφάσισε να γίνει ιεραπόστολος. Προκειμένου να το πετύχει έπρεπε να ξαναπαντρευτεί τον πρώτο της σύζυγο, καθώς το διαζύγιο θεωρούταν αμαρτία από την καθολική εκκλησία. Για ακόμη μία φορά ο γάμος της δεν κράτησε πολύ και το ζευγάρι ξαναχώρισε για τους ίδιους λόγους. Στη συνέχεια γνώρισε το χήρο και πατέρα τριών παιδιών, Harry Lear, με τον οποίο έζησαν μαζί για πέντε χρόνια. Το πάθος της, όμως, για τη θρησκεία την οδήγησε σε βίαιες εκρήξεις και έπειτα από μια κρίση φανατισμού διαγνώστηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια.

Μετακόμισε στην Καλιφόρνια το 1979 και αποπειράθηκε να σκοτώσει τη σπιτονοικοκυρά της.  Από τότε και μέχρι το 1992 έμεινε έγκλειστη σε ψυχιατρική κλινική.

Χωρίς να γνωρίζει πόσο είχε μεγαλώσει η φήμη της, έμεινε έκπληκτη όταν την εντόπισαν θαυμαστές της και με τη  βοήθεια του Hugh Hefner, πρώην εκδότη του Playboy, άρχισε να παίρνει ποσοστά από τις φωτογραφίες που αναδημοσιεύονταν και απέκτησε ξανά μια οικονομική άνεση. Δεν έκανε, όμως, καμία δημόσια εμφάνιση. Ήθελε ο κόσμος να τη θυμάται νέα και όμορφη.

H Bettie Page έφυγε στα 85 της χρόνια, στις 11 Δεκεμβρίου 2008.

 

Στεφανία Παπαδημητρίου

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.