CELEBRITIES

Τα 13 μεγαλύτερα σκάνδαλα σε Ολυμπιακούς Αγώνες


The Jennettes

12 Φεβρουαρίου 2018

20170913-zaf-l94-088.jpg

Παρακάτω είναι τα 13 σημαντικότερα:

  • Το 1912 στη Στοκχόλμη, παρά τη ρητή εντολή να είναι ερασιτέχνες όλοι οι αθλητές, ο Jim Thorpe είπε ψέματα και πήρε μέρος έχοντας παίξει επαγγελματικά μπέιζμπολ στο παρελθόν. Κέρδισε χρυσά μετάλλια σε πένταθλο και δέκαθλο, τα οποία όμως του αφαιρέθηκαν μετά την αποκάλυψη της αλήθειας.

  • Το 1980 οι ΗΠΑ απείχαν από τους Αγώνες της Μόσχας, έπειτα από απόφαση του προέδρου Jimmy Carter, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της εισβολής της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν.
  • Το 1984 από τους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες έλειπε η Σοβιετική Ένωση αυτή τη φορά. Η επίσημη δήλωση αφορούτσε θέματα ασφαλείας, αλλά είναι διαδεδομένη η πεποίθηση ότι ήταν αντίδραση στην αποχή των Αμερικάνων στην ακριβώς προηγούμενη διοργάνωση.
  • Το 1988 στη Σεούλ, μετά από παγκόσμιο ρεκόρ και κατάκτηση χρυσού μεταλλίου, ο δρομέας Ben Johnson από τον Καναδά δήλωσε «Ένα χρυσό μετάλλιο – κάτι που κανείς δεν μπορεί να πάρει από εσένα». Διαψεύστηκε, όμως, καθώς έχασε τις διακρίσεις του αφού βρέθηκαν ίχνη αναβολικών στα ούρα του.

  • Στους χειμερινούς Αγώνες του 1998 η αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ Surya Bonaly πραγματοποίησε ένα παράνομο άλμα κατά την εκτέλεση της ρουτίνας της. Ήταν μία εντυπωσιακή κίνηση που, όμως, της κόστισε πόντους.

  • Το 2000 στο Σίδνεϊ, η γυμνάστρια Andreea Răducan από τη Ρουμανία έχασε το χρυσό της μετάλλιο μετά την εμπλοκή της σε σκάνδαλο ντόπινγκ. Το 2015 και αφού αποδείχθηκε ότι η παράνομη ουσία που βρέθηκε στο αίμα της ήταν από φάρμακο για βήχα που χρησιμοποιούσε εκείνη την εποχή έκανε αίτηση για επαναπόκτησή του, η οποία τελικά απορρίφθηκε.

  • Την ίδια χρονιά πολλοί αθλητές της ενόργανης αντιμετώπισαν προβλήματα με τη ρουτίνα τους στον ίππο, ο οποίος αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν χαμηλότερος κατά 5 εκατοστά. Τότε δόθηκε σε όλους μια δεύτερη ευκαιρία να αγωνιστούν.
  • Στην ίδια διοργάνωση η Κινέζα γυμνάστρια Dong Fangxiao συμμετείχε στα 14 της χρόνια παρότι η ελάχιστη επιτρεπόμενη ηλικία ήταν τα 16.

  • Το 2002 στο καλλιτεχνικό πατινάζ, έπειτα από ισοψηφία των Καναδών Jamie Sale και David Pelletier με τους Ρώσους Elena Berezhnaya and Anton Sikharulidze, δόθηκε η νίκη στους δεύτερους για μία ψήφο. Αργότερα, η κριτής αποκάλυψε Marie-Reine Le Gougne ότι δέχθηκε πιέσεις για να δώσει την ψήφο που καθόρισε το αποτέλεσμα και, τελικά, απονεμήθηκε χρυσό μετάλλιο και στις δύο ομάδες.

  • Το 2007 η σταρ του στίβου Marion Jones, με συνολικά πέντε μετάλλια – ανάμεσά τους και τρία χρυσά – από τους Αγώνες του 2000, παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούσε στεροειδή και έχασε τις διακρίσεις της.

  • To 2008 στο Πεκίνο, ο αθλητής tae kwon do, Angel Matos, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από αγώνα επειδή έκανε τεράστιο διάλειμμα μετά από τραυματισμό του. Για να δείξει την αγανάκτησή του, κλώτσησε το διαιτητή στο πρόσωπο και διεγράφη για πάντα από την Ένωση Αθλητών Tae kwon do.

  • Το 2012 οκτώ αθλήτριες μπάντμιντον από την Κίνα, τη Νότιο Κορέα και την Ινδονησία κρίθηκαν ανίκανες να συμμετάσχουν στους επίσημους Αγώνες. Αποκαλύφθηκε ότι σχεδίαζαν να χάσουν επίτηδες σε προκριματικούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν ευκολότερες αντιπάλους στους επόμενους γύρους.
  • Το 2016 στο Ρίο, μετά από έλεγχο για παράνομες ουσίες στη ρώσικη αποστολή απαγορεύθηκε σε 116 αθλητές να αγωνιστούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.