CELEBRITIES

Τα επίσημα πορτραίτα του Barack και της Michelle Obama θέλουμε να τα βάλουμε στον τοίχο μας


Αφροδίτη Σακκά

13 Φεβρουαρίου 2018

063-917433514.jpg

Το πορτραίτο της Michelle αποκαλύφθηκε πρώτο. Είναι ζωγραφισμένη να κάθεται, φορώντας ένα φόρεμα Milly, με το χέρι της να κρατάει το σαγόνι της. Η Sherald δήλωσε πως το φόρεμα έχει αναφορές στα τετράγωνα του Mondrian και τα παπλώματα με patchworks που φτιάχνονται σε αγροτικές μαύρες κοινότητες.

Η Obama εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε εκείνους που ήρθαν πριν από εκείνη στο ταξίδι της. "Δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος στην οικογένειά μου που να του έχουν ζωγραφίσει πορτραίτο του, πόσο μάλλον ένα πορτραίτο που θα κρέμεται στην Εθνική Πινακοθήκη. Αλλά όλοι όσοι με βοήθησαν να είμαι εδώ σήμερα, είναι μαζί μας σωματικά και ψυχικά".

Όσο για τον Obama, όπως πάντα, αστειεύθηκε για το πόσο δύσκολο είναι να τον ζωγραφίσει κανείς. Αφού επαίνεσαι τη Sherald για το πώς κατάφερε να αιχμαλωρίσει τόσες πτυχές της συζύγου του, συμπεριλαμβανομένου του πόσο "καυτή" είναι, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως εκείνος προσπάθησε να διαπραγματευτεί μερικά θέματα. "Προσπάθησα να διαπραγματευτώ λιγότερα λευκά μαλλιά και η καλλιτεχνική ακεραιότητα του Kehinde δεν τον άφησε να κάνει αυτό που ζήτησα. Προσπάθησα να διαπραγματευτώ μικρότερα αυτιά -ούτε εκεί τα κατάφερα."

Αναφερόμενος στη προτίμη του Wiley να αναδεικνύει αυτούς που ζωγραφίζει, ο Obama είπε στον καλλιτέχνη, "Έχω αρκετά προβλήματα χωρίς να έχω κι εσένα να με κάνεις σαν τον Ναπολέοντα". Αντιθέτως, ο πρώην πρόεδρος φαίνεται να κάθεται σε μία απλά καρέκλα, περικυκλωμένος από ένα πράσινο background από φύλλα και λουλούδια από την Κένυα, τη Χαβάη και άλλες σημαντικές περιοχές στη ζωή του προέδρου. 

Δείτε στη gallery τα πορτραίτα του Barack και της Michelle Obama.

[gallery-718218]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.