CELEBRITIES

H Cate Blanchett οργάνωσε πορεία γυναικών στο Φεστιβάλ Καννών για έναν πολύ σημαντικό λόγο


13 Μαΐου 2018

20180512-zaf-f84-714-1.jpg

Ο αριθμός 82 είναι συμβολικός. Αφορά το σύνολο των γυναικών που έχουν προταθεί για βράβευση στα 71 χρόνια του Φεστιβάλ – κάτι που είναι σοκαριστικό. Άλλες συνάδελφοί της που πήραν μέρος σε αυτή τη σημαντική κίνηση είναι η Kristen Stewart, η Μarion Cotillard και η Salma Hayek.

Στο λόγο που έβγαλε μπροστά από τη σκάλα του Παλατιού Φεστιβάλ και Συνεδρίων, η Blanchett είπε χαρακτηριστικά:

«Σε αυτά τα σκαλιά σήμερα στέκονται 82 γυναίκες που αντιπρωσοπεύουν τις σκηνοθέτιδες που τα έχουν ανέβει, από το 1946. Στην ίδια χρονική περίοδο, τα έχουν ανέβει 1688 άνδρες. Ο πολύτιμος Χρυσός Φοίνικας έχει δοθεί σε 71 άνδρες – και μόλις δύο γυναίκες».

Συνέχισε τονίζοντας ότι το «ωραίο» φύλο δεν αποτελεί μειονότητα, οπότε τα παραπάνω νούμερα δε δικαιολογούνται.

«Απαιτούμε να υπάρχει ισότητα και ποικιλία, ώστε να αντιπροσωπεύεται ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Ένας κόσμος που επιτρέπει σε όλες μας να θριαμβεύουμε μπροστά και πίσω από τις κάμερες, πλάι στους άνδρες συναδέλφους μας. Όλοι πρέπει να έχουμε πρόσβαση στα σκαλιά της βιομηχανίας ταινιών. Ας τα ανεβούμε μαζί», έκλεισε την ομιλία της.

Gallery: Δείτε επίσης το φόρεμα της Cate Blanchett που μοιάζει με μπλοκ ζωγραφικής και έχει ελληνική υπογραφή

[gallery-718465]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.