CELEBRITIES

Οκτώ γυναίκες κατηγορούν τον Morgan Freeman για σεξουαλική παρενόχληση


Αφροδίτη Σακκά

25 Μαΐου 2018

abaca-442726-048.jpg

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, και σε κινηματογραφικά πλατό και στην εταιρεία παραγωγής του, Revelations Entertainment. Αλλά καμία από τις γυναίκες δεν έκανε αναφορά για τον Freeman γιατί δήλωσαν πως φοβούνταν να μην χάσουν τις δουλειές τους. Ο Freeman δημοσίευσε μία επίσημη δήλωση ως απάντηση για το άρθρο του CNN. "Οποιοσδήποε με ξέρει ή έχει συνεργαστεί μαζί μου ξέρει πως δεν είμαι κάποιος που θα προσέβαλλε επίτηδες ή θα έκανε κάποιον να νιώσει άβολα," είπε στη δήλωσή του στο Esquire.com. "Ζητώ συγγνώμη σε οποιονδήποτε ένιωσε άβολα ή προσβλήθηκε -δεν είχα ποτέ τέτοιο σκοπό".

Ένας εκπρόσωπος της Lori McCreary, τη συνιδρύτρια της Revelations Entertainment, δεν απάντησε στα αιτήματα του CNN για σχολιασμό. Το Esquire.com έχει προσεγγίσει έναν εκπρόσωπο της McCreary. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι δήλωσαν στο CNN πως δεν βρέθηκαν ποτέ μάρτυρες ακατάλληλης συμπεριφοράς από τον Freeman και τον θεωρούν επαγγελματία. Κάποιοι, που ρωτήθηκαν από το CNN σχετικά με ακατάλληλη συμπεριφορά στον χώρο εργασίας, είπαν το όνομα του Freeman χωρίς δισταγμό.

"Πώς νιώθεις για τη σεξουαλική παρενόχληση;"

Κάποιες από γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα του CNN δήλωσαν πως ο Freeman έκανε σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου για τα σώματά τους και αυτό της οδήγησε στο να μην φορούν στενά ρούχα όταν βρισκόταν εκείνος στον ίδιο χώρο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έλεγε στις γυναίκες να "κάνουν μία στροφή", τις κοιτούσε από πάνω μέχρι κάτω και μία φορά πλησίασε μία εκπαιδευόμενη και άρχισε να της κάνει μασάζ στους ώμους και την ρώτησε, "Πώς νιώθεις για τη σεξουαλική παρενόχληση;" κι εκείνη απάντησε σαρκαστικά, "Τη λατρεύω" και τότε ο Freeman γύρισε τους άντρες και είπε, "Είδατε παιδιά, έτσι το κάνεις".

Πώς ξεκίνησε η έρευνα

Η δημοσιογράφος του CNN, Chloe Melas, αφηγήθηκε ένα περιστατικό που ο Freeman της έκανε ένα ακατάλληλο σχόλιο σε ένα press event για τη ταινία Going in Style. Τότε εκείνη ήταν έξι μηνών έγκυος και ο Freeman της είπε, "Μακάρι να ήμουν εκεί" και "Είσαι ζουμερή", όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Η Melas είπε πως ανέφερε το περιστατικό στο CNN, οι οποίοι μετά το μετέφεραν στη Warner Bros., οι οποίοι είπαν πως δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν το γεγονός αφού μόνο ένα από τα σχόλια ήταν καταγεγραμμένο σε video. Μετά το περισταστικό, η Melas άρχισε να κάνει τηλεφωνήματα έτσι ώστε να δει αν άλλοι είχαν παρόμοιες εμπειρίες και ξεκίνησε την έρευνα που οδήγησε στο δημοσιευμένο άρθρο.

"Προσπαθούσε συνεχώς να μου σηκώσει τη φούστα"

Σε μία περίπτωση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, η συμπεριφορά θα γινόταν ακατάλληλο άγγιγμα. Μία ανώνυμη γυναίκα, που ήταν βοηθός παραγωγής στη ταινία του Going in Style το 2015, ισχυρίστηκε πως ο Freeman την έκανε να νιώθει άβολα σχεδόν κάθε μέρα. Κάποια στιγμή, η γυναίκα είπε, "προσπαθούσε συνεχώς να μου σηκώσει τη φούστα και με ρωτούσε αν φορούσα εσώρουχα." Απ' ότι φαίνεται, ο συμπρωταγωνιστής του Freeman αναγκάστηκε να μπει στη μέση. "Ο Alan [Arkin] έκανε ένα σχόλιο λέγοντάς του να σταματήσει," είπε η γυναίκα. "Ο Morgan φρίκαρε και δεν ήξερε τι να πει". Ο Arkin δεν ήταν διαθέσιμος για σχολιασμό.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.