CELEBRITIES

Γιατί η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William δεν έχουν την κηδεμονία των παιδιών τους


The Jennettes

23 Αυγούστου 2018

abaca_565801_004_1.jpg

Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William είναι περήφανοι γονείς τριών παιδιών -του πρίγκιπα George, 5, της πριγκίπισσας Charlotte, 3 και του πρίγκιπα Louis, 4 μηνών - αλλά πρακτικά δεν έχουν την κηδεμονία τους, λόγω ενός royal νόμου που μετράει 300 χρόνια, όπως αναφέρει ο News.com.au. "Η μονάρχης έχει τη νόμιμη επιιμέλεια των ανήλικων εγγόνων," δήλωσε η ιστορικός Marlene Koenig στο News.com.au. "Αυτό πάει πίσω μέχρι τον βασιλιά George I (που βασίλεψε στις αρχές του 1700) και ο νόμος δεν άλλαξε ποτέ," εξήγησε η Koenig. "Το έκανε επειδή είχε πολύ κακή σχέση με τον γιο του, μέλλοντα βασιλιά George II, έτσι έφτιαξαν αυτόν τον νόμο για να είναι ο βασιλιάς κηδεμόνας των εγγόνων του". Ο νόμος πέρασε το 1717 και θεσμοθετήθηκε ξανά το 1772, αλλά δεν έχει αλλάξει από τότε.

Αυτό σημαίνει πως η βασίλισσα είχε τη κηδεμονία του πρίγκιπα William και του πρίγκιπα Harry όταν ήταν ανήλικοι, αλλά δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν έχει τη κηδεμονία του George, της Charlotte και του Louis, από τη στιγμή που είναι δισέγγονά της, αναφέρει η Koenig στο BAZAAR.com. O βασιλιάς George δεν είχε δισέγγονα όταν δημιουργήθηκε ο νόμος. Ωστόσο, όταν ο πρίγκιπας Charles γίνει βασιλιάς, θα έχει τη κηδεμονία των εγγόνων του, που περιλαμβάνουν τα παιδιά του William και τα μελλοντικά παιδιά του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.

Για την/τον ηγέτη, η "επιμέλεια" σημαίνει πως έχει λόγο πάνω στο πώς μεγαλώνουν τα εγγόνια της, στα ταξίδια τους και στην εκπαίδευσή τους, αναφέρει το News.com.au. 

 

Δείτε ακόμη: Η Kate Middleton εμφανίστηκε ίδια η πριγκίπισσα Diana στη Σουηδία

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.