CELEBRITIES

Meg Ryan: Γιατί έπαψε να είναι η sweetheart της Αμερικής


The Jennettes

4 Σεπτεμβρίου 2018

20170608_zaa_a123_503.jpg

H Meg Ryan είναι μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με τη συμμετοχή της στη σειρά As The World Turns, και στη συνέχεια με την εμφάνισή της στο Top Gun. Από τότε, δε σταμάτησε στιγμή να δουλεύει και δεν άργησε να καταλάβει ότι ένα ήταν το είδος ταινίας που της ταίριαζε απόλυτα: Οι ρομαντικές κομεντί.

Πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του είδους. When Harry Met Sally, Sleepless in Seattle και You’ve Got Mail είναι μερικά τρανά παραδείγματα, ενώ δεν έλειψε και από τις δραματικές παραγωγές, όπως το When A Man Loves A Woman. Όσο περνούσαν τα χρόνια, όμως, η παρουσία της στο Hollywood γινόταν όλο και λιγότερο αισθητή.

Τι πήγε στραβά; Μήπως την κράτησαν πίσω μερικές αρνητικές κριτικές που δέχθηκε; Ή, μήπως, ήρθαν νεότερες σταρ σαν τη Reese Witherspoon και την Jennifer Aniston να την αντικαταστήσουν μια για πάντα; Ίσως, βέβαια, ναι ήταν και η αποστροφή που η Meg αισθανόταν πάντα για τη δημοσιότητα.

Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά.

Όλα κυλούσαν ονειρικά μέχρι το 1998, τη χρονιά που τελείωσε η χρυσή εποχή της. Μετά τις τεράστιες επιτυχίες της, ακολούθησε μία περίοδος λάθος επιλογών και ταινιών με μηδαμινές εισπράξεις. Το κοινό την απέρριπτε και δεν άργησαν να το ακολουθήσουν οι κριτικοί.

Κάνοντας ένα βήμα για να ανακάμψει, συμφώνησε να πάρει μέρος μαζί με τις Bette Midler, Jada Pinkett Smith, Annette Bening, Eva Mendes, και Debra Messing στο The Women, ένα έργο βασισμένο σε θεατρικό το 1939. Παρά την ποιότητα του cast, ο Richard Schickel έγραψε στους Times ότι πρόκειται για «μία από τις χειρότερες ταινίες που έχει δει». Στη συνέχεια, οι δουλειές της έπαψαν να παίζονται στους κινηματογράφους και κυκλοφορούσαν απευθείας σε DVD, ενώ ακολούθησαν τηλεοπτικές σειρές που δε βγήκαν ποτέ στον αέρα. Έτσι, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στη σκηνοθεσία.

Μαζί με την επαγγελματική ζωή της Ryan άρχισε να καταρρέει και η προσωπική. Κατηγορήθηκε ότι απατούσε τον –επί εννέα χρόνια – σύζυγό της, Dennis Quaid, με το συνάδελφό της, Russel Crowe. Εκείνη, φυσικά, το αρνήθηκε. Ωστόσο, πήρε διαζύγιο και, ταυτόχρονα, βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω των αλλαγών που έκανε στην εμφάνισή της μέσα από πλαστικές επεμβάσεις. Έτσι, αποφάσισε ότι δεν θα υπέμενε άλλο τη διαρκή προσοχή που λάμβανε από τα media.

Η Meg προτίμησε να μετακομίσει, να φύγει από το Hollywood και να ζήσει μία ήρεμη ζωή με τα παιδιά της. Θέλησε να τα μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη και να αφοσιωθεί σε εκείνα. Ίσως, λοιπόν, η καριέρα της τεράστιας αυτής ηθοποιού να έληξε απλώς επειδή, στη πραγματικότητα, ποτέ δεν την έκανε να αισθανθεί ολοκληρωμένη.

Διαβάστε επίσης: Jacqueline Bouvier: Πώς κατάφερε να γίνει η Jackie Kennedy Onassis, ένα σύμβολο δύναμης και κομψότητας

Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.