CELEBRITIES

Meghan Markle: Η δυναμική ομιλία της πρώτης royal φεμινίστριας


The Jennettes

29 Οκτωβρίου 2018

20180711_zaa_nc34_107_1.jpg

H Meghan Markle, πολύ πριν γίνει Δούκισσα του Sussex, έχει υπάρξει μια πολύ σημαντική φωνή για την ισότητα των φύλων. Από την παιδική της συνέντευξη για την έμφυλη γλώσσα της διαφήμισης, μέχρι την ενεργή υποστήριξή της στην Οργάνωση για την πολιτική συμμετοχή και ηγεσία για τις γυναίκες των Ηνωμένων Εθνών, η Meghan Μarkle είναι υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια του Royal Tour στην Αυστραλία, η Meghan έδωσε μια πολύ δυναμική ομιλία. Στην υποδοχή της 125ης επετείου της καθιέρωσης της ψήφου για τις γυναίκες  στη Νέα Ζηλανδία, η Markle ανέβηκε στο podium, κι ευχαρίστησε τη χώρα υποδοχής για την επικύρωση του δικαιώματος 125 χρόνια πριν. Στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία αυτής της ενέργειας και την κληρονομιά του φεμινιστικού κινήματος σε γενικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

"To καθολικό δικαίωμα ψήφου δεν σχετίζεται μόνο με την ψήφο καθαυτή, αλλά και με το τι αντιπροσωπεύει γενικότερα: Το βασικό και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της συμμετοχής στις επιλογές για το μέλλον και την κοινότητα", είπε. Συνέχισε επισημαίνοντας τη σημασία της ισότητας, όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά για κάθε μειονοτική ομάδα εντός μιας κοινότητας. "Με τα λόγια της δικής σας Kate Sheppard, «Οτιδήποτε χωρίζει τους ανθρώπους, είτε είναι φυλή, είτε τάξη, είτε δόγμα, είτε φύλο, είναι απάνθρωπο και πρέπει να υπερνικηθεί»". Η Δούκισσα έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι ο φεμινισμός σχετίζεται με τη δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης: 8 κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.