CELEBRITIES

Το εξώφυλλο του GQ με τη 'Γυναίκα της Χρονιάς' έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων


The Jennettes

14 Νοεμβρίου 2018

abaca_650263_035.jpg

Το περιοδικό GQ κυκλοφόρησε τα εξώφυλλα με τους Άνδρες της Χρονιάς για το 2018 και περιλαμβάνουν τους Michael B Jordan, Henry Golding και Jonah Hill. Στο μεταξύ, η Γυναίκα της Χρονιάς για φέτος δεν είναι άλλη από την Serena Williams ή αλλιώς "Πρωταθλήτρια" όπως την ονόμασε το περιοδικό. Η Williams ποζάρει για ένα από τα εξώφυλλα φορώντας ένα μαύρο κορμάκι για το τεύχος Δεκεμβρίου.

Και ενώ είναι σίγουρα η Γυναίκα της Χρονιάς, το πραγματικό ερώτημα δημιουργήθηκε όταν κυκλοφόρησε το τεύχος και η λέξη "γυναίκα" βρισκόταν σε εισαγωγικά. Και τότε τα social media εκτινάχθηκαν. Η Williams, είναι μία μαύρη γυναίκα που έχει μιλήσει πολλές φορές για τον πόνο που νιώθει όταν ο κόσμος την χαρακτηρίζει "ανδροειδή". Για πολλούς, τα εισαγωγικά γύρω απ' τη λέξη "γυναίκα" συνδέονται άμεσα με τον μεγάλο αιρθμό μισογυνιστικών και τρανσφοβικών σχολίων που έχουν λάβει οι αδερφές Williams τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ο Mick Rouse, research manager του GQ, ανέφερε στο Twitter πως η λέξη γράφτηκε με το χέρι από τον σχεδιαστή μόδας Virgil Abloh, με τον οποίο η Williams έχει συνεργαστεί για μία σειρά αθλητικών ρούχων μεγάλης εταιρείας. Ο Abloh "βάζει παντού εισαγωγικά τελευταία" σημείωσε ο Rouse, αναγνωρίζοντας πως πρόσεξε το πρόβλημα.

Ωστόσο, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δε βρισκόταν ολόκληρη η φράση σε εισαγωγικά τότε, παρά μόνο η λέξη "γυναίκα":

 

Δείτε ακόμη: Ines Rau: Το πρώτο transgender μοντέλο που γίνεται εξώφυλλο στο Playboy

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.