CELEBRITIES

Clark Gable, αυτό που (κατά βάθος) χρειάζεται κάθε γυναίκα


16 Νοεμβρίου 2018

20060320_zap_g145_330_1.jpg

Κάθε φορά που οι γυναίκες του σήμερα συζητούν και φαντασιώνονται «άνδρες παλαιάς κοπής», το μόνο σίγουρο είναι ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν τον Κλαρκ Γκέιμπλ. Και όχι τον Κλαρκ Γκέιμπλ σε οποιαδήποτε ταινία, τον Κλαρκ Γκέιμπλ ως Ρετ Μπάτλερ στην κλασική ταινία του 1939 «Οσα παίρνει ο άνεμος».

Στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Μάργκαρετ Μίτσελ, ο Κλαρκ Γκέιμπλ, ο οποίος δεν ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη Βίκτορ Φλέμινγκ για τον ρόλο, υποδύθηκε τον άνδρα-θηριοδαμαστή, τον μοναδικό που θα μπορούσε να τιθασεύσει τη δυναμική όσο και κακομαθημένη φύση της Σκάρλετ Ο’ Χάρα (Βίβιαν Λι).

Στο «Οσα παίρνει ο άνεμος», ακούγεται, φυσικά διά στόματος Γκέιμπλ, η πιο πρωτότυπη πρόταση γάμου όλων των εποχών: «Την πρώτη φορά παντρεύτηκες από πείσμα. Την δεύτερη από συμφέρον. Παντρέψου και μία φορά από κέφι…!». Και όντως, τον παντρεύτηκε. Ποια γυναίκα άλλωστε, θα μπορούσε να αντισταθεί σε μία τέτοια προτροπή;

Διαβάστε τη συνέχεια στο Protagon

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.