CELEBRITIES

Michelle Obama: «Φαίνεται πως τα ρούχα μου όταν ήμουν Πρώτη Κυρία είχαν μεγαλύτερη σημασία για τους ανθρώπους από όσα είχα να πω»


The Jennettes

19 Νοεμβρίου 2018

20181011_zaf_ny1_189.jpg

Στα απομνημονεύματά της με τίτλο "Becoming", η πρώην Πρώτη Κυρία μιλάει μεταξύ άλλων για τη μόδα, τις ενδυματολογικές της επιλογές κατά τη διάρκεια της θητείας του συζύγου της, και τη σχέση της με τη στυλίστριά της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EL PAÍS (@el_pais) on

"Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του Barack, οι άνθρωποι άρχισαν να προσέχουν τα ρούχα μου.", λέει η Obama. "Φόρεσα ένα μελιτζανί φόρεμα χωρίς μανίκια στην ομιλία του Barack στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου και ένα μαύρο φόρεμα με τιράντες για την επίσημη φωτογράφισή μου στο Λευκό Οίκο, και ξαφνικά τα χέρια μου έκαναν πρωτοσέλιδα". H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θυμάται να δημιουργείται σάλος επειδή κατέβηκε από το Air Force One φορώντας σορτς, ενώ είχε 41 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Obama, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν τα ρούχα της άρχισαν να έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λεγόμενά της. "Στο Λονδίνο, είχα κατέβει δακρυσμένη από το βάθρο ύστερα από την ομιλία μου προς τα κορίτσια της Σχολής Elizabeth Garrett Anderson, μόνο για να μάθω ότι το πρώτο ερώτημα που απηύθυνε σε μία από τις βοηθούς μου ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε την εκδήλωση ήταν, «Ποιος έφτιαξε το φόρεμά της;»" . "Αυτό το πράγμα με κατέστρεψε, αλλά προσπάθησα να το αξιοποιήσω ως μια ευκαιρία να μάθω, να χρησιμοποιώ την δύναμη που μπορούσα να βρω μέσα σε μία κατάσταση που δεν είχα επιλέξει ποτέ για τον εαυτό μου. Αν οι άνθρωποι ξεφύλλιζαν ένα περιοδικό κυρίως για να δουν τα ρούχα που φορούσα, ήλπιζα πως θα έβλεπαν επίσης την σύζυγο του στρατιωτικού που στεκόταν δίπλα μου ή να διαβάσουν όσα είχα να πω για την υγεία των παιδιών"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ME+EM (@me_andem) on

H Michelle περιγράφει ότι διάλεγε κυρίως μόνη της τα ρούχα της, προσπαθώντας να διατηρεί ισορροπίες ανάμεσα στην υπερβολική απλότητα ή την επίδειξη. Η γνωριμία της με μια πωλήτρια ρούχων, τη Meredith Coop, οήγησε σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία, καθώς η πωλήτρια από το St. Louis έγινε η έμπιστη στυλίστρια και φίλη της Obama. "Προσπαθούσα να είμαι κάπως απρόβλεπτη, για να αποτρέπω όποιον θεωρούσε σκόπιμο να αποδώσει κάποιο μήνυμα σε αυτό που φορούσα. Ήταν μια λεπτή ισορροπία. Έπρεπε να ξεχωρίζω χωρίς να επισκιάζω τους άλλους, να ταιριάζω με το περιβάλλον, αλλά να μην γίνομαι αόρατη. Ως μαύρη γυναίκα, επίσης, ήξερα ότι θα με επέκριναν αν έδινα την εντύπωση ότι γινόμουν επιδεικτική ή σνομπ αφενός και υπερβολικά απλή αφετέρου. Κι έτσι, τα ανακάτευα. Συνδύαζα μια φούστα Michael Kors με ένα μπλουζάκι από το Gap. Φορούσα κάτι από το Target τη μια μέρα και την επομένη Diane von Furstenberg."

H Obama δε φοβήθηκε να δυσαρεστήσει γνωστούς σχεδιαστές, όπως τον Oscar De la Renta. Όταν έκαναν ταξίδια στο εξωτερικό, στόχος της ήταν τα ρούχα της να αποπνέουν σεβασμό προς τους ανθρώπους και τις χώρες που επισκεπτόντουσαν. Η στυλίστριά της ψώνιζε επίσης και για τα παιδιά των Οbama, πάντα με έξοδα της Michelle. Μοναδική εξαίρεση αποτελούσαν οι ακριβές τουαλέτες που φορούσε σε ιδιαίτερες περιστάσεις. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by kels (@badbitchlooks) on

Για εκείνη, ήταν αρκετά άσχημο το να φτάσει να εξαρτάται από άλλους ανθρώπους για την εικόνα της. "Στην αρχή η ιδέα μού ήταν δυσάρεστη. Αλλά γρήγορα ανακάλυψα μια αλήθεια για την οποία κανείς δεν μιλάει: σήμερα, σχεδόν κάθε γυναίκα στη δημόσια σφαίρα –πολιτικοί, διασημότητες και τα λοιπά– έχει κάποια έκδοση των Μέρεντιθ, Τζόνι και Καρλ. Είναι προαπαιτούμενο, ένα αντίτιμο για τα δύο μέτρα και σταθμά που επικρατούν στην κοινωνία μας."

Δείτε ακόμη: Barack & Michelle Obama: Οι αγαπημένες μας στιγμές τους