CELEBRITIES

Rowan Atkinson: Ο λιγομίλητος φοιτητής της Οξφόρδης που δημιούργησε τον Mr Bean


7 Ιανουαρίου 2019

abaca_120002_11.jpg

Μόλις 15 μισάωρα επεισόδια αρκούσαν για να εθίσουν εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως στις γκάφες του αξιολάτρευτου Mr. Bean. Η τηλεοπτική σειρά που άφησε ιστορία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1990 στη Μεγάλη Βρετανία. Μέχρι το 1995, όταν προβλήθηκε το 15ο και τελευταίο επεισόδιο, ο λιγομίλητος γκαφατζής είχε «κατακτήσει» ολόκληρη την Ευρώπη.

Βασικό προτέρημα της σειράς ήταν η έλλειψη διαλόγων. Το χιούμορ του Mr Bean δεν χρειαζόταν μεταφράσεις καi διερμηνείς. Βασιζόταν στις ανεπανάληπτες γκριμάτσες του πρωταγωνιστή, Ρόουαν Άτκινσον και μπορούσε να γίνει κατανοητό από μικρούς και μεγάλους, ανεξαρτήτως γλώσσας και εθνικότητας

Ο Mr Bean έμπλεκε σε μπελάδες επειδή έδειχνε να μη γνωρίζει τους κανόνες της κοινωνίας, αλλά πολλές φορές προκαλούσε ο ίδιος την τύχη του. Προσπαθήσει να αποφύγει μία δυσάρεστη κατάσταση, επιλέγοντας τον πιο εύκολο δρόμο, επιδεικνύοντας την αθώα πονηριά ενός παιδιού.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Μηχανή του Χρόνου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.