10 μαθήματα ζωής από τη Michelle Obama

The Jennettes
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019
abaca_568074_0091.jpg

Η πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών κλείνει σήμερα τα 55. Καθώς εκείνη γιορτάζει τα γενέθλιά της, εμείς ξαναδιαβάζουμε τα σημαντικότερα αποφθέγματά της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you all so much for the birthday love—I love you all right back! Feeling so incredibly thankful for my South Side roots, my soul-affirming partner and daughters, and every unimaginable twist and turn over these 55 years. Can’t wait to see what becomes of the next one!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Obama (@michelleobama) στις

"Όταν κάποιος είναι σκληρός και φέρεται σαν νταής, δεν πέφτεις στο επίπεδό του. Όχι, το μότο μας είναι, όταν πέφτουν χαμηλά, εμείς ανεβαίνουμε."

"Η διαφορά μεταξύ μιας κατεστραμμένης κοινότητας και μιας που ευδοκιμεί είναι η ύπαρξη γυναικών που εκτιμώνται".

"Κάθε μέρα, έχετε τη δύναμη να διαλέξετε μια καλύτερη ιστορία - ανοίγοντας τις καρδιές και τα μυαλά σας και μιλώντας για όσα ξέρετε ότι είναι σωστά.

"Μην παίρνετε αποφάσεις με γνώμονα το φόβο. Πάρτε αποφάσεις με βάση την ελπίδα και την πιθανότητα. Πάρτε αποφάσεις με βάση το τι θα έπρεπε να γίνει και όχι με βάση το τι δε θα έπρεπε".

"Είμαι παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί όταν τα κορίτσια από την αρχή της ζωής τους παίρνουν αγάπη και φροντίδα από τους ανθρώπους γύρω τους".

"Το να είσαι πρόεδρος δεν αλλάζει το ποιος είσαι - το αποκαλύπτει"

"Ο πιο σημαντικός μου τίτλος είναι "αρχι-μαμά". Οι κόρες μου είναι ακόμα στην καρδιά της καρδιάς μου και στο κέντρο του κόσμου μου"

"Οι δυνατοί άντρες, οι άντρες που είναι αληθινά παραδείγματα, δεν νιώθουν την ανάγκη να μειώσουν τις γυναίκες για να νιώσουν δυνατοί"

"Με κάθε λέξη που ξεστομίζουμε, με κάθε ενέργεια που κάνουμε, ξέρουμε ότι τα παιδιά μας μάς παρακολουθούν. Εμείς ως γονείς είμαστε τα σημαντικότερα πρότυπά τους"

"Δεν μπορείτε να θεωρείτε τις ελευθερίες σας δεδομένες. Όπως οι γενιές πριν από εσάς, πρέπει να παίξετε κι εσείς τον ρόλο σας για να συντηρήσετε και να προστατεύσετε αυτές τις ελευθερίες. Χρειάζεται να ετοιμάσετε τους εαυτούς σας έτσι ώστε να προσθέσετε  τη φωνή σας στον εθνικό διάλογο"

Δείτε επίσης: Barack & Michelle Obama: Οι αγαπημένες μας στιγμές τους [nid:345226]