CELEBRITIES

47 χρόνια συμπληρώνονται από την έκρηξη του Learjet του Αριστοτέλη Ωνάση


The Jennettes

18 Φεβρουαρίου 2019

19530725_nin_k09_378_1.jpg

Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται από την τραγική είδηση της έκρηξης το learjet του Αριστοτέλη Ωνάση, πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Νίκαιας στη Γαλλία. Δεν μάθαμε ποτέ τα ακριβή αίτια αυτού του τραγικού δυστυχήματος που μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα μυστήριο. Στη συγκεκριμένη πτήση, κυβερνήτες ήταν δυο αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας Ωνάση, τα αδέρφια Κουρή που εμπιστευόταν απόλυτα, των οποίων τα πτώματά δεν βρέθηκαν ποτέ.

Ο μεγάλος αδερφός των 2 θυμάτων, ο 86χρονος Γρηγόρης Κουρής, σε μια σπάνια συνέντευξή του, μίλησε για το τραγικό δυστύχημα που έχασαν τη ζωή τους τα αδέρφια του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ήταν η αρχή του τέλους της δυναστείας Ωνάση», καθώς ένα χρόνο αργότερα, έπεσε το αεροσκάφος της Ολυμπιακής του Αλέξανδρου Ωνάση.

Από την συνέντευξη του Γρηγόρη Κουρή ξεχωρίσαμε το σημείο που τονίζει ότι: «Οι δολοφόνοι που ανατίναξαν το αεροπλάνο του Ωνάση, και σκοτώθηκαν τα δύο αδέλφια μου, κυκλοφορούν ελεύθεροι εδώ και 47 χρόνια, χωρίς κανείς να τους έχει εντοπίσει. Η αρχή για να ξεκληριστεί η οικογένεια του Ωνάση έγινε με τον θάνατο των δύο έμπιστων πιλότων και αδελφών μου, Γιώργου και Δημήτρη Κουρή. Αν ο Ωνάσης είχε ασχοληθεί με το θέμα των νεκρών αδελφών μου, σήμερα η οικογένεια Ωνάση θα υπήρχε…»

Τόσα χρόνια πιστεύει ότι ήταν ένα καλά μελετημένο σχέδιο και ότι όλα τα γεγονότα συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους - «σχεδόν έναν χρόνο μετά το liar jet του Αλέξανδρου συνετρίβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πέθαναν επίσης με παράξενο τρόπο δύο ντετέκτιβ που έψαχναν την υπόθεση Ωνάση, ενώ νεκρή βρέθηκε και η Χριστίνα Ωνάση».

To Φεβρουάριο του 1972, το liarjet με πιλότους τα αδέλφια Δημήτρη και Γιώργο Κουρή απογειώνεται από το Ελληνικό με προορισμό τη Γαλλία, με σκοπό να συναντηθούν με τον Αλέξανδρο Ωνάση και από εκεί να φύγουν όλοι μαζί για το Παρίσι. Επί ελληνικού εδάφους, και λίγο πριν από την απογείωση, ο τρίτος αδελφός τους Γρηγόρης Κουρής τούς αποχαιρετούσε σφιχταγκαλιάζοντάς τους, λες και ήξερε ότι ήταν η τελευταία φορά που τους έβλεπε. «Μήπως πρέπει να έρθω και εγώ να μιλήσω στον Αλέξανδρο;» τους είπε και ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια Δημήτρης τον απέτρεψε, σαν κάτι να διαισθανόταν. «Όχι, όχι. Εσύ πρέπει να μείνεις πίσω» του είπε και τον αποχαιρέτησε. Λίγο πριν το liar jet προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, στα 1.200 πόδια και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σχεδόν πάνω από το αεροδρόμιο, το αεροπλάνο εξερράγη! Ο Αλέξανδρος Ωνάσης μέσα σε λίγα λεπτά πληροφορήθηκε την τραγική είδηση. Προσπάθησε να μάθει τι συνέβη, αλλά δεν τα κατάφερε.


«Πριν από το σαμποτάζ με το liarjet των αδελφών μου είχαν προηγηθεί και πολλά άλλα σαμποτάζ εναντίον του αδελφού μου Δημήτρη. Ήθελαν να τον διώξουν από εκεί, γιατί ήταν διευθυντής του ελαφρού στόλου. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, όμως, για τον αδελφό μου, όταν προσπάθησαν να τον ξεμπροστιάσουν και να τον μειώσουν στα μάτια του Ωνάση, που τον υπεραγαπούσε και του είχε εμπιστοσύνη, επειδή δεν εμφανίστηκε στην υπηρεσία του ένας πιλότος, υφιστάμενός του, που θα πήγαινε τον Αριστοτέλη στο Παρίσι. Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τον εκθέσουν, ότι δηλαδή δεν ανταποκρινόταν στα διευθυντικά του καθήκοντα. Το μοιραίο ταξίδι προς το Παρίσι προγραμματίστηκε να γίνει για να κουβεντιάσουν τα αδέλφια μου με τον Αλέξανδρο για τα σαμποτάζ που γίνονταν στο πρόσωπό τους και για άλλα μυστικά… Δεν πρόλαβαν.»

Σήμερα το τραγικό γεγονός είναι ένα αγκάθι για την οικογένεια Κουρή καθώς δεν κατάφερε να μάθει ποτέ την αλήθεια.

Δείτε ακόμη:

Αλέξανδρος Ωνάσης

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.