CELEBRITIES

H Anna Wintour αποχαιρετά τον καλό της φίλο Karl Lagerfeld


The Jennettes

24 Φεβρουαρίου 2019

51284497_2215965041975894_1510859869081766397_n-2.jpg

H Anna Wintour αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά πρόσωπα στη μόδα παγκοσμίως, θέλησε με το δικό της τρόπο να αποχαιρετήσει τον καλό της φίλο Karl Lagerfeld.

Η ίδια μέσα από κάποιες αναρτήσεις της στο Instagram, θέλησε να σκιαγραφήσει τον γνωστό σχεδιαστή μόδας, στον οποίο είχε ιδιαίτερη αγάπη καθώς όπως αναφέρει «Ο Karl Lagerfeld όρισε τι σημαίνει να είσαι ένας σχεδιαστής του 21ου αιώνα και το έκανε με χιούμορ και χαρά».

Δηλώνει ότι ήταν οδυνηρό το γεγονός που έφυγε από τη ζωή και ότι ο θάνατός του σημαίνει το τέλος μιας εποχής μόδιστρων που μπορούσαν να κάνουν τα πάντα.

Πίστευε πολύ στο ταλέντο του αλλά λάτρευε και την προσωπικότητά του – «Ο Karl Lagerfeld ήταν η ζωντανή ψυχή της μόδας, ανήσυχος, avant-garde και σθεναρά προσεκτικός με την κουλτούρα που αλλάζει διαρκώς». Όπως γράφει, θαύμαζε τον δυναμισμό που είχε στη δουλειά του αλλά και ότι εξελίχθηκε μόνος του, για εκείνη ο Karl Lagerfeld ήταν ένας «one-man superbrand», τόσο χαρακτηριστικός όσο το Chanel ταγιέρ στο οποίο έδωσε μια δεύτερη ζωή.

Η Anna Wintour αποκαλύπτει ότι ο αγαπημένος της φίλος ήταν μοναχικός καθώς ήταν πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά του και τις περισσότερες φορές τελείωνε αργά τα ξημερώματα. Δεν του άρεσε το πρωινό ξύπνημα και λάτρευε τα party και πάντα σκέφτοταν την ιδιαίτερη εμφάνιση που θα κάνει. Η πιο ξεχωριστή στιγμή με τον Karl ήταν όπως δηλώνει όταν έτρωγαν μαζί την πρώτη Κυριακή κάθε εβδομάδας Μόδας και μάλιστα ποτέ στην έξοδό αυτή δεν μιλούσαν για δουλειά. Μέσα από τη παρέα που έκαναν η ίδια κατάλαβε πόσο πνευματώδης και ευχάριστος άνθρωπος ήταν και πόσο χιούμορ είχε.

Ο Karl δεν αγαπούσε τίποτα περισσότερο από το να διαβάζει μόνος του και τα βιβλία βρίσκονταν σε στοίβες στους χώρους που εργαζόταν. Ένα αστείο περιστατικό είναι ότι κάποια στιγμή, ένα τραπέζι που είχε άπειρα βιβλία κατέρρευσε λόγω του βάρους τους – από παντού φρόντιζε να βρίσκει έμπνευση. O Karl Lagerfeld ήταν πολύγλωσσος, φωτογράφος, εσωτερικός διακοσμητής, συλλέκτης, σκηνοθέτης και φιλάνθρωπος – και φυσικά λάτρευε τα ζώα. Αυτός ήταν ο Karl Lagerfeld, όχι μόνο ως προς την υψηλή αισθητική του αλλά και στην ψυχή του.

Κάτι που δεν ήταν γνωστό είναι ότι μισούσε να τον χαρακτηρίζουν καλλιτέχνη. Ανήκε στην «εργατική τάξη», επέμεινε ότι είναι ένας εμπορικός μόδιστρος που έκανε το καλύτερο δυνατό για να γεμίσει τα καταστήματα με νέα και ενδιαφέροντα είδη. Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι η σχέση τους ήταν πραγματική. Έχει φορέσει τις δημιουργίες του Karl κατά τη διάρκεια των πιο σημαντικών, συναισθηματικών στιγμών της ζωής της: Στο γάμο μου, στους γάμους των παιδιών μου, όταν την τίμησε η βασίλισσα, στην κηδεία της Franca Sozzani.

Τέλος, αναφέρει ότι: « Αν το πιο ευχάριστο μέρος της δουλειάς μου είναι να ανακαλύπτω νέα ταλέντα, το πιο σπαρακτικό είναι να βλέπω αυτούς που γνωρίζω και αγαπώ να φεύγουν από αυτόν τον κόσμο. Ήμουν πάντα ενθουσιασμένη στη Vogue όταν γιόρταζα την απίστευτη δημιουργικότητα του Karl Lagerfeld, αλλά τώρα θα μου λείψει περισσότερο σαν άνθρωπος και όχι σαν σχεδιαστής».

«Ο πολύχρωμος συμπατριώτης μου. Ο λαμπρός μου φίλος. Ο Karl Lagerfeld θα ήθελε να σκεπτόμαστε μόνο το μέλλον, αλλά σήμερα αφήνω λίγο χώρο για τη θλίψη για το θάνατό του». Το πιο σημαντικό βέβαια, που κρατάει ήταν ότι μέσα από τις δεκαετίες περιπετειών και ανατροπών, ήταν ένας αληθινός και πιστός φίλος.

Διαβάστε ακόμη: Το 1ο Athens Fashion Film Festival κάνει πρεμιέρα με ταινία-αφιέρωμα στον Karl Lagerfeld

Δείτε ακόμη:

Karl Lagerfeld: 18 φωτογραφίες από τη ζωή του θρύλου της μόδας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.