CELEBRITIES

Marella Agnelli: Η Ιταλίδα συνώνυμο της υψηλής αισθητικής έφυγε από τη ζωή στα 91 της


The Jennettes

24 Φεβρουαρίου 2019

52116031_118612935906689_8605110404245864475_n-2.jpg

Η Marella Agnelli, απόγονος ναπολιτάνικης ευγενείας, που έζησε μια σπάνια ζωή, λάτρης των καλών τεχνών, της υψηλής αισθητικής και της υψηλής κοινωνίας, πέθανε το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου σε μία από τις κατοικίες της στο Τορίνο της Ιταλίας. Ήταν 91 ετών και η ανακοίνωση του θανάτου έγινε από την οικογένεια Agnelli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marella Agnelli (@marella_agnelli) on

Γεννημένη στη Φλωρεντία, από Ιταλό πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα, η Marella Agnelli σπούδασε στη σχολή καλών τεχνών στην Ακαδημία Julian στο Παρίσι και είχε δουλέψει πριν από το γάμο της ως βοηθός φωτογράφου στη Νέα Υόρκη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marella Agnelli (@marella_agnelli) on

Έπειτα, ήρθε η γνωριμία με τον άντρα της και αφοσιώθηκε στα καθήκοντα της συζύγου και της μητέρας, στρέφοντας τη δημιουργικότητά της στη διακόσμηση. Λάτρευε την διακόσμηση και φρόντιζε η ίδια να επιμελείται τα σπίτια και τους κήπους της οικογένειας σε διάφορα σημεία του κόσμου – από την Ιταλία μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου – την Νέα Υόρκη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marella Agnelli (@marella_agnelli) on

Το 1953, παντρεύεται τον κληρονόμο της εταιρείας αυτοκινήτων FIAT, Gianni Agnelli, για να μοιραστεί μαζί του μισό αιώνα ζωής – το γεγονός ήταν ξεχωριστό και ο Τύπος δεν σταμάτησε να γράφει για αυτό τον γάμο. Ήταν μια γυναίκα που ξεχώριζε με την αριστοκρατική της παρουσία και μάλιστα ο φωτογράφος Richard Avedon την αποκάλεσε «κύκνο» θαυμάζοντας τον ψηλόλιγνο λαιμό της.

Η Marella Agnelli έχει καταθέσει τις αναμνήσεις της σε μια αυτοβιογραφική έκδοση με τίτλο «The Last Swan» όπου μιλάει για όλες τις λεπτομέρειες της ζωής της και τα γεγονότα που την σημάδεψαν και την έκαναν να αλλάξει το τρόπο που σκέφτεται.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marella Agnelli (@marella_agnelli) on

Το δυσάρεστο γεγονός της αυτοκτονίας του γιού της το 2000 ήταν κάτι που τη σόκαρε και την έκανε να αναθεωρήσει πολλές καταστάσεις. Μιλάει ακόμη για την κληρονομική διαμάχη με την ίδια της την κόρη μετά το θάνατο του συζύγου της,Gianni Agnelli, αλλά και πως κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να συμφιλιωθούν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marella Agnelli (@marella_agnelli) on

Μέσα στο βιβλίο της, παρουσιάζονται όλες οι κατοικίες που διαμόρφωσε με τη συνδρομή σημαντικών αρχιτεκτόνων και interior designers, γεμίζοντάς τες με ανεκτίμητα έργα τέχνης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marella Agnelli (@marella_agnelli) on

Αγαπούσε πολύ τη Τέχνη αλλά και η Τέχνη εκείνη αφού η ομορφιά της Agnelli κατέλαβε τη φαντασία πολλών καλλιτεχνών και των σχεδιαστών μόδας. Ο Andy Warhol και ο Richard Avedon δημιούργησαν πορτρέτα της. Ήταν μια γυναίκα έμπνευση που παρά το γεγονός μεγάλωσε πλουσιοπάροχα, δε σταμάτησε να προσπαθεί να καλλιεργεί την υψηλή αισθητική γύρω της και παράλληλα να έχει μία ενωμένη οικογένεια .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marella Agnelli (@marella_agnelli) on

Η Marella Agnelli ήταν, πρώτα απ 'όλα, ένας αληθινός και αυθεντικός «ερασιτέχνης - επαγγελματίας», στην αρχιτεκτονική που της άρεσε να διαμορφώνει τη δική της αισθητική – γνωρίζοντας ότι έχει λόγο. Η υψηλή αισθητική ήταν συνώνυμη με το όνομά της και θα συνεχίσει να μας εμπνέει.

Δείτε ακόμη:

Fendi MFW F/W19

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.