CELEBRITIES

"Leaving Neverland": Πού βρίσκονται τώρα τα θύματα του Michael Jackson


The Jennettes

5 Μαρτίου 2019

jackson.jpg

Το πρώτο κομμάτι του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ "Leaving Neverland" κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες και είναι εξαιρετικά δύσκολο να το παρακολουθήσει κανείς. Η ταινία επικεντρώνεται στις ιστορίες δύο αντρών που ισχυρίζονται πως ο Michael Jackson τους κακοποιούσε όταν ήταν νεαρά αγόρια. Ποιοι είναι όμως αυτοί και πού βρίσκονται τώρα;

Το Leaving Neverland περιλαμβάνει μαρτυρίες από τον Wade Robson και τον James Safechuck, όπως εξηγεί το Variety. Ο Robson και ο Safechuck ήταν παιδιά όταν συνάντησαν πρώτη φορά τον pop star, κι όταν πέρασαν χρόνο στο Neverland Ranch. Και οι δύο άντρες έχουν κάνει μήνυση στο κτήμα, αλλά οι μηνύσεις τους απορρίφθηκαν εξαιτίας τεχνικών λεπτομερειών, όπως ανέφερε το Associated Press τον Ιανουάριο.

 

Το κτήμα του Jackson, στο μεταξύ, έκανε μία δήλωση σχετικά με το ντοκιμαντέρ, όπου το αποκαλεί "δημόσιο λιντσάρισμα" λέγοντας πως οι άντρες είναι "δύο ψεύτες". Επίσης, έκανε μήνυση στο HBO για το ντοκιμαντέρ. Κι ενώ η ταινία περιλαμβάνει τρομακτικούς ισχυρισμούς από τους δύο άντρες, ο Robson κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης του το 2005, πως ο Jackson ήταν αθώος, όπως σημειώνει το Variety.

Μαζί με τις λεπτομέρειες των εμπειριών που αναφέρουν πως είχαν με τον Jackson, οι δύο άντρες μοιράζονται στο ντοκιμαντέρ πώς "ήρθαν σε επαφή με το τραύμα τους και ξεκίνησαν να το θεραπεύουν", σύμφωνα με το Variety. 

Που βρίσκονται, όμως, τώρα οι δύο άντρες;

Wade Robson

O Robson ισχυρίζεται στο ντοκιμαντέρ πως ο Jackson τον κακοποιούσε από τότε που ήταν 7 ετών και συνέχισε μέχρι τα 14 του, όπως αναφέρει το Variety. O Robson γνώρισε πρώτη φορά τον pop star όταν κέρδισε έναν διαγωνισμό χορού. "Μου είπε πως αν μάθαιναν ποτέ τι κάνουμε, εκείνος κι εγώ θα πηγαίναμε στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής μας," λέει ο Robson στο trailer του Leaving Neverland. "Θέλω να μπορώ να πω την αλήθεια όσο δυνατά έπρεπε να πω το ψέμα για τόσο καιρό". 

Ο πλέον 36χρονος Robson εργάζεται ως χορογράφος. Έχει υπάρξει αρκετά διάσημος, χορογραφώντας για τη Britney Spears και τους *NSYNC. Το βιογραφικό του Robson αναφέρει επίσης πως κέρδισε δύο Emmy Awards για τη δουλειά του στο So You Think You Can Dance, όπου εργαζόταν ως χορογράφος. Επίσης, είναι παντρεμένος και πλέον είναι πατέρας.

Διαβάστε επίσης: Η καμαριέρα του Michael Jackson σπάει τη σιωπή της για όσα συνέβαιναν στη Neverland

James Safechuck

O Safechuck γνώρισε τον Jackson όταν οι δύο τους συμπρωταγωνίστησαν σε μία διαφήμιση της Pepsi. Και η μαρτυρία του στο Leaving Neverland είναι εξίσου ανατριχιστική. Σύμφωνα με την Telegraph, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει υλικό που ο Safechuck του δείχνει ένα μικρό, χρυσό δαχτυλίδι που του έδωσε o Jackson σε μία "μυστική ψεύτικη τελετή γάμου". Η εφημερίδα αναφέρει πως o Safechuck ισχυρίζεται πως ο τραγουδιστής του έδινε διάφορα κοσμήματα αφού επιδιδόταν σε "σεξουαλικές πράξεις" μαζί του.

Σήμερα, ο Safechuck "εργάζεται στη τεχνολογία", σύμφωνα με την Telegraph. Αλλά στη δεκαετία των 20 του, ο Safechuck ήταν μέλος συγκροτήματος και έκανε χρήση πολλών ναρκωτικών, όπως είπε στην εφημερίδα. Τελικά, άφησε πίσω του τα ναρκωτικά όταν ξεκίνησε τη νέα του καριέρα, αλλά ακόμα αντιμετωπίζει το τραύμα της κακοποίησης που ισχυρίζεται πως έλαβε από τον Jackson.

"Όταν σταμάτησαν τα ναρκωτικά, όμως, τότε ξεκίνησε ο πόνος. Με χτύπησαν όλα όσα είχα καλύψει και πάλευα," είπε ο Safechuck στην Independent. "Δε ξέρεις γιατί πονάς τόσο, δε συνδέεις την κακοποίηση με τον πόνο που νιώθεις εκείνη τη στιγμή".

Με βάση τη συνέντευξή του στην Independent, φαίνεται πως ο Safechuck τώρα επεξεργάζεται την εμπειρία του. Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Safechuck και η σύζυγός τους καλωσόρισαν έναν γιο το 2010, που τον βοήθησε να καταλάβει πως το τι του συνέβει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δεν ήταν δικό του λάθος.

"Δε μπορούμε να αλλάξουμε το τι μας συνέβη," είπε ο Robson στο κοινό του Sundance Film Festival, σύμφωνα με το Rolling Stone. "Και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να σταματήσουμε τον Michael. Είναι νεκρός. Τελείωσε αυτό. Ό,τι έγινε, έγινε. Το συναίσθημα είναι, τι μπορούμε να κάνουμε τώρα με αυτό;"

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.