CELEBRITIES

Η ηθοποιός Viola Davis μίλησε ανοιχτά για το ρατσισμό που βίωσε στο Hollywood


The Jennettes

21 Μαρτίου 2019

violadavis1.jpg

H Viola Davis έγινε ευρέως πολύ γνωστή μέσα από το ρόλο της στη ταινία «The help» παίζοντας το ρόλο μιας υπηρέτριας την δεκαετία του 1950, όπου οι φυλετικές διακρίσεις ήταν σε έξαρση. Οι μαύροι δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες τουαλέτες με τους λευκούς και φυσικά δεν είχαν τα ίδια προνόμια ακόμη και σε απλά καθημερινά ζητήματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viola Davis (@violadavis) on

Η ταινία αυτή καθιέρωσε στο μυαλό του κοινού την Viola Davis, η οποία πρόσφατα εμφανίστηκε στην εκδήλωση «Women in the World Event» και μίλησε χωρίς κανένα δισταγμό για τον μεγάλο ρατσισμό που έχει δεχθεί σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της τόσο από τους συναδέλφους της όσο και από όλο το «σύστημα» του Hollywood.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viola Davis (@violadavis) on

Η δήλωσή που έκανε ξάφνιασε πολλούς καθώς μίλησε χωρίς κανένα υπαινιγμό και σύγκρινε τη καριέρα της με άλλων διάσημων γυναικών ηθοποιών επιδιώκοντας να τονίσει την άδικη συμπεριφορά που δέχθηκε λόγω της διαφορετικότητας της. «Τι κι αν έχω μια καριέρα η οποία συγκρίνεται άνετα με αυτή της Μέριλ Στριπ, της Τζουλιάν Μουρ, της Σιγκούρνι Γουίβερ και πάλι δεν είμαι πουθενά δίπλα τους. Ούτε καν κοντά τους. Ούτε σε ό,τι έχει να κάνει με τις αμοιβές ούτε σε ό,τι έχει να κάνει με τις ευκαιρίες εργασίας. Δεν πλησιάζω καν σε όλα αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viola Davis (@violadavis) on

Το να είσαι μαύρη ηθοποιός στο Hollywood είναι πολύ δύσκολο και επίπονο καθώς ακόμη και σήμερα η διαφορετική αντιμετώπιση πολλές φορές είναι δεδομένη. Η Viola Davis μιλώντας ανοιχτά για όσα βίωσε ήθελε να βάλει ένα τέλος σε όλη αυτή τη κατάσταση.

Δείτε ακόμη:

6 φωτογραφίες που δείχνουν πώς αλλάζει το πρόσωπό μας στη διάρκεια της ημέρας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.