CELEBRITIES

Οι celebrities αντιδρούν στον νόμο που απαγορεύει τις εκτρώσεις


The Jennettes

16 Μαΐου 2019

20180831_zaa_n230_454.jpg

Πολλοί από τους αγαπημένους μας celebrities είναι εξοργισμένοι με τον νέο νόμο της πολιτείας της Alabama, που απαγορεύει σχεδόν απόλυτα τις εκτρώσεις.

Η πιο δυνατή φωνή των έξαλλων star είναι με διαφορά η Lady Gaga, η οποία στέλνει τις προσευχές της σε όλες τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια της πολιτείας, "που θα υποφέρουν στα χέρια αυτού του συστήματος".

"Είναι εξωφρενικό να απαγορευθεί η έκτρωση στην Alabama, και το πιο αποτρόπαιο είναι ότι αποκλείει όσες έχουν υποστεί βιασμό, ή βιώνουν αιμομιξία, συναινετική ή όχι", έγραψε η pop star σε ένα tweet.

Η Gaga επεσήμανε επίσης ότι με τον νέο νόμο, οι γιατροί που διενεργούν την έκτρωση μπορούν να τιμωρηθούν έως και με 99 χρόνια στη φυλακή. "Οπότε υπάρχει μεγαλύτερη ποινή για τους γιατρούς που κάνουν αυτές τις επεμβάσεις από ότι στους βιαστές; Αυτό είναι παρωδία", έγραψε.

Η ηθοποιός Molly Ringwald (Breakfast Club, Sixteen Candles), εξέφρασε τον θυμό της με λιγότερες λέξεις, ανεβάζοντας ένα gif με την Claire Standish, τον χαρακτήρα της στο “The Breakfast Club” να χειρονομεί με το μεσαίο της δάχτυλο.

Ο “Captain America” της καρδιάς μας,Chris Evans χαρακτήρισε τη νομοθεσία "απολύτως απίστευτη". "Αν δεν ανησυχείτε για την υπόθεση Roe v. Wade, δεν δίνετε αρκετή σημασία. Για αυτό η ψήφος έχει σημασία!", έγραψε σε ένα tweet, αναφερόμενος στην δήλωση των μελών του Κονγκρέσου ότι σκοπεύουν να αμφισβητήσουν τον νόμο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από το 1973.

Η σκηνοθέτις Ava DuVernay ζήτησε από τους ανθρώπους να μιλήσουν ανοιχτά σχετικά με τον νόμο. "Μην κουνάτε το κεφάλι σας στην Alabama και συνεχίζετε την ημέρα σας", έγραψε. "Συνειδητοποιήστε ότι αυτο είναι προειδοποίηση. Σήμερα είναι η Alabama και η έκτρωση. Αύριο θα είστε εσείς και τα δικαιώματά σας. Η σιωπή δεν θα σας σώσει".

Δείτε ακόμη: Ο καλλιτέχνης Mauro Gatti δημιουργεί σχέδια για τις όμορφες ειδήσεις που σπανίως μαθαίνουμε

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.