CELEBRITIES

Η Michelle Obama μίλησε στη Meghan Markle για τη μητρότητα και τις συμβουλές που δίνει στις κόρες της


The Jennettes

30 Ιουλίου 2019

Η Michelle Obama μίλησε στη Meghan Markle για τη μητρότητα και τις συμβουλές που δίνει στις κόρες της

H Meghan Markle πήρε συνέντευξη από τη Michelle Obama για το τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue στο οποίο η δούκισσα του Sussex ήταν guest editor. Η συνέντευξη κυκλοφόρησε χθες και ξεκινά με έναν συγκηνητικό πρόλογο από την ίδια την Meghan να περιγράφει την εμπειρία της από τη συνέντευξη με την "πρώην Πρώτη Κυρία και πλέον φίλη".

Η Meghan έγραψε πως έμεινε έκπληκτη από τις απαντήσεις που της έστειλε στις ερωτήσεις της η Michelle. Την "άφησαν κατά κάποιο τρόπο άφωνη. Μερικές 'απλές ερωτήσεις' (που θα μπορούσε να είχε απαντήσει με μία ή δύο προτάσεις) επέστρεψαν σε εκείνη ως μία προσεκτική, αντανακλαστική και όμορφα επιμελημένη αφήγηση - μία όμορφη υπενθύμιση όχι του πώς αλλά του γιατί έχει γίνει μία τέτοια παγκοσμίως αναγνωρισμένη δημόσια προσωπικότητα."

Η Meghan πρόσθεσε πως θα έκανε διαφορετικά τη συνέντευξη αν ήξερε πως η Michelle θα ήταν τόσο ανοιχτή. "Μοιράζομαι όλα αυτά με εσάς ως αποποίηση των ειδών: αν ήξερα πως η Michelle θα ήταν τόσο γενναιόδωρη στο να κάνει μία συνολική συνέντευξη οι ερωτήσεις μου θα ήταν πιο μεγάλες, πιο σχολαστικές, πιο ελκυστικές," έγραψε η δούκισσα. "Θα την είχα πάρει τηλέφωνο και θα συμπεριλάμβανα και τους αστεϊσμούς σε αυτές τις σελίδες - τα γέλια και τους αναστεναγμούς και τον διάλογο ping-pong όπως έγινε. Αλλά με το να ανασχεδιαζόταν αυτό τώρα θα έκλεβε τα λόγια της Michelle από την αυθεντικότητά τους, η οποία, για μένα, είναι το επίκεντρο αυτού που κάνει αυτό το άρθρο ξεχωριστό."

Η Meghan δεν υποβάθμισε την δύναμη αυτών που της είπε η Michelle. H Michelle πραγματικά ανοίχτηκε για το πώς είναι να μεγαλώνει τις κόρες της Sasha και Malia και τι της δίδαξε αυτό, όπως και το τι συμβουλές τους δίνει.

"Το να είμαι μητέρα έχει υπάρξει ένα masterclass στο να αφήνομαι. Όσο κι αν προσπαθήσουμε δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα," ξεκίνησε η Michelle, όταν ρωτήθηκε για το τι έχει μάθει για την μητρότητα. "Κι αν έχω προσπαθήσει - ειδικά στην αρχή. Ως μητέρες, απλά δεν θέλουμε κανέναν και τίποτα να πειράξει τα μωρά μας. Αλλά η ζωή έχει άλλα σχέδια. Μελανιασμένα γόνατα, δρόμους με εμπόδια και ραγισμένες καρδιές είναι κομμάτι της συμφωνίας. Αυτό που με έκανε να νιώσω ταπεινή και με ενθάρρυνε την ίδια στιγμή ήταν το να βλέπω την ανθεκτικότητα των κορών μου. Με κάποιους τρόπους, η Malia και η Sasha δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές. Η μία μιλά ελεύθερα και συχνά, η άλλη ανοίγεται με τους δικούς της όρους. Η μία μοιράζεται τα πιο βαθιά της συναισθήματα, η άλλη είναι ικανοποιημένη με το να σε αφήσει να το βρεις μόνος σου. Καμία προσέγγιση δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη, γιατί έχουν μεγαλώσει και οι δύο σε έξυπνες, συμπονετικές και ανεξάρτητες νεαρές γυναίκες, πλήρως ικανές στο να δημιουργήσουν τα δικά τους μονοπάτια."

"Η μητρότητα με έχει διδάξει πως, τον περισσότερο καιρό, η δουλειά μου είναι να τους δώσω τον χώρο να εξερευνήσουν και να εξελιχθούν στους ανθρώπους που θέλουν να είναι," συνέχισε η Michelle. "Όχι αυτές που θέλω εγώ να είναι ή ποια θα ήθελα να είμαι εγώ στην ηλικία τους, αλλά το ποιες είναι, βαθιά μέσα τους. Η μητρότητα με έχει διδάξει επίσης πως η δουλειά μου είναι όχι να ισοπεδώσω ένα μονοπάτι για εκείνες σε μία προσπάθεια να εξαλείψω όλες τις πιθανές αντιξοότητες. Αλλά αντιθέτως, χρειάζομαι να είμαι ένα ασφαλές και σταθερό μέρος για εκείνες να προσγειωθούν όταν αναπόφευκτα αποτυγχάνουν - και να τους δείξω, ξανά και ξανά, πώς να σηκωθούν μόνες τους".

Η συμβουλή που δίνει στη Sasha και τη Malia είναι "μην κάνετε απλά check στα κουτάκια που πιστεύετε πως πρέπει να κάνετε check, όπως έκανα εγώ στην ηλικία τους. Τους λέω πως ελπίζω να συνεχίζουν να προσπαθούν για νέες εμπειρίες μέχρι να βρουν αυτό που τους ταιριάζει. Και αυτό που τους ταίριαζε χθες μπορεί να μην τους ταιριάζει απαραίτητα σήμερα. Δεν πειράζει - καλό είναι. Όταν ήμουν στο κολέγιο, πίστευα πως ήθελα να γίνω δικηγόρος επειδή ακουγόταν ως ένα επάγγελμα για καλούς, αξιοσέβαστους ανθρώπους. Μου πήρε μερικά χρόνια για να ακούσω τη διαίσθησή μου και να βρω ένα μονοπάτι που ταίριαζε καλύτερα στο ποια ήμουν, μέσα και έξω".

Δείτε ακόμη: H Michelle Obama θα παραμείνει ένα "Style Icon"

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.