CELEBRITIES

Ο Richard Gere πρόσφερε βοήθεια σε πλοίο με μετανάστες που έχει αποκλειστεί στη Μεσόγειο


The Jennettes

10 Αυγούστου 2019

richardgere.jpg

Ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός και ακτιβιστής Richard Gere για τα ανθρώπινα δικαιώματα πρόσφερε τη βοήθειά του σε 121 μετανάστες που βρίσκονται σε ένα αποκλεισμένο πλοίο στα νερά της Μεσογείου.

To Ισπανικό ανθρωπιστικό πλοίο Open Arms βρίσκεται ακινητοποιημένο στη Μεσόγειο εδώ και 8 μέρες, ενώ οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αρνούνται να τους προσφέρουν ασφαλές λιμάνι. Ο 69χρονος ηθοποιός απευθύνθηκε στο Ισπανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα ρωτώντας πώς μπορεί να βοηθήσει.

Έτσι, την Παρασκευή φόρτωσε προμήθειες σε ένα πλοίο και έφτασε στο Open Arms για να τις διανείμει. Εκτός από τις προμήθειες φαγητού και νερού, οι οποίες κόντευαν να εξαντληθούν, ο Gere μίλησε και με τους επιβάτες οι οποίοι διέφυγαν από την εμπόλεμη Λιβύη πάνω σε επικίνδυνα πλοία λαθρεμπόρων, πριν τους διασώσει το πλοίο της ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Σε ένα video που μοιράστηκε στο Instagram η σύζυγος του Gere, Alejandra Silva, ο ίδιος λέει "Το πιο σημαντικό πράγμα για αυτούς τους ανθρώπους εδώ είναι να βρουν ένα ασφαλές λιμάνι, να μπορέσουν να κατέβουν από το πλοίο και να βρουν στεριά να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Χρειάζεται να λάβουν φροντίδα και να φτιάξουν μια νέα ζωή για τους εαυτούς τους. Για αυτό σας παρακαλώ, βοηθήστε μας εδώ στο Οpen Arms και βοηθήστε αυτούς τους ανθρώπους, τους αδερφούς και τις αδερφές μας". Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους 121 επιβάτες του πλοίου βρίσκονται και πάνω από 30 παιδιά και βρέφη.

Ο Gere, ο οποίος υποδέχτηκε τον δεύτερο γιο του τον Φεβρουάριο, μίλησε με έναν από τους επιβάτες που κρατούσε το παιδί του αγκαλιά, δείχνοντάς του από το κινητό το δικό του παιδί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.