CELEBRITIES

Γιατί όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φορούν την ίδια κόκκινη καρφίτσα -Τι συμβολίζουν οι παπαρούνες


10 Νοεμβρίου 2019

Γιατί όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φορούν την ίδια κόκκινη καρφίτσα -Τι συμβολίζουν οι παπαρούνες

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας μονοπωλεί διαρκώς το ενδιαφέρον με κάθε τρόπο. Άλλοτε οι κομψές εμφανίσεις των γυναικών μελών, άλλοτε οι συνήθειες της βασίλισσας και το αυστηρό πρωτόκολλο, αλλά και οι γκριμάτσες και παιχνίδια των παιδιών που γίνονται viral, μας απασχολούν καθημερινά.
Στις πρόσφατες εμφανίσεις τους με αφορμή την τελετή μνήμης Remembrance Sunday, για όσους θυσίασαν την ζωή τους η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη ενώ όλοι φορούν μία χαρακτηριστική κόκκινη καρφίτσα στο πέτο.
Η βασίλισσα, οι δούκες του Kέιμπριτζ και Σάσσεξ αλλά και η κυβέρνηση και αντιπολίτευση της χώρας, μέλη των ενόπλων δυνάμεων και βετεράνοι του πολέμου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα στο κενοτάφιο για να τιμήσουν τα θύματα.

Τί συμβολίζουν όμως οι καρφίτσες σε χρώμα και σχήμα παπαρούνας;
Στην Αγγλία οι παπαρούνες είναι ένα σύμβολο τιμής για τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και τις γυναίκες που έχασαν την ζωή τους για τη χώρα. Οι καρφίτσες είναι πάντοτε τεχνητές και χρησιμοποιούνται από το 1921.
Οι καρφίτσες είναι εμπνευσμένες από το ποίημα του Α’ Παγκοσμίου πολέμου που γράφτηκε από τον Καναδό ποιητή John McCrae. Το ποίημα «Στης Φλάνδρας τους αγρούς» ξεκινάει με τους στίχους:
«Στις πεδιάδες της Φλάνδρας ανεμίζουν παπαρούνες, ανάμεσα στους σταυρούς, σειρά τη σειρά, αυτό σημαδεύει τον τόπο μας, κορυδαλλοί θαρραλέα πετώντας, αψηφούν των όπλων την κλαγγή τραγουδώντας σπάνια κελαηδίσματα ...».
Η πώληση τους έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για βετεράνους. Φοριούνται τις ημέρες γύρω από την Ημέρα Μνήμης της Αγγλίας και σε άλλα γεγονότα που τιμούν τους βετεράνους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.