CELEBRITIES

Αποσύρεται από τα καθήκοντά της η Βασίλισσα Ελισάβετ; Με περισσότερες βασιλικές ευθύνες ο Πρίγκιπας Κάρολος


The Jennettes

28 Νοεμβρίου 2019

Αποσύρεται από τα καθήκοντά της η Βασίλισσα Ελισάβετ; Με περισσότερες βασιλικές ευθύνες ο Πρίγκιπας Κάρολος

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την 93χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ να αποσύρεται σιγά- σιγά από τα βασιλικά της καθήκοντα σε 18 μήνες από τώρα.

Ο γιος της, Πρίγκιπας Κάρολος, πρόκειται να πάρει το θρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες. "Η Αυτού Μεγαλειότητα έχει επίγνωση της ηλικίας της και θέλει να σιγουρευτεί ότι όταν έρθει η ώρα, η μεταβίβαση των βασιλικών καθκόντων θα γίνει σωστα", δήλωσε πρόσφατα ανώτερο μέλος του βασιλικού νοικοκυριού. Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η μεγαλύτερη και μακροβιότερη μονάρχης, δεν θα μπορέσει να αποσυρθεί επισήμως χωρίς να παραιτηθεί από το θρόνο της, σύμφωνα με τους βασιλικούς κανόνες διαδοχής. Αλλά θα μπορούσε να παυθούν τα βασιλικά της καθήκοντα, αν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της. Σε αυτή την περίπτωση, ένας αντιβασιλέας, και πιθανότατα ο 71χρονος Πρίγκιπας Κάρολος, θα έπαιρνε τον θρόνο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει μειώσει τις επίσημες εμφανίσεις της, ενώ από την άλλη ο Πρίγκιπας Κάρολος τις αυξάνει διαρκώς. Με αφορμή επίσης, το πρόσφατο σκάνδαλο με τον Andrew,  σημειώνει βασιλική πηγή: «Το σκάνδαλο γύρω από τον Άντριου και τον Επστάιν έδωσε στον Κάρολο την ευκαιρία να δείξει πως μπορεί να διοικήσει τον Θρόνο. Κανείς δεν είναι πάνω από τον θεσμό της βασιλικής οικογένειας, ούτε ο Άντριου, ο αγαπημένος γιος της Βασίλισσας».

Οι συζητήσεις, πάντως, όσων ασχολούνται με την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας θέλουν τη Βασίλισσα Ελισάβετ να ακολουθεί το παράδειγμα του συζύγου της, Πρίγκιπα Φιλίππου, παραχωρώντας τον καθημερινό έλεγχο των μοναρχικών καθηκόντων της στον Κάρολο.

Δείτε ακόμη: 23 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.