CELEBRITIES

H Cate Blanchett στο πλευρό των προσφύγων: «Όλοι πρέπει να τους σταθούμε, κάθε φωνή, κάθε δράση - όσο μικρή κι αν είναι - μπορεί να κάνει τη διαφορά»


The Jennettes

19 Δεκεμβρίου 2019

H Cate Blanchett στο πλευρό των προσφύγων: «Όλοι πρέπει να τους σταθούμε, κάθε φωνή, κάθε δράση - όσο μικρή κι αν είναι - μπορεί να κάνει τη διαφορά»

Μία απρόσμενη συνέντευξη στην ιστορία των μίντια, πήρε η βραβευμένη με Όσκαρ, Cate Blanchett, από τη Razan Alsous, η οποία είναι πρόσφυγας από τη Δαμασκό και επιτυχημένη πλέον επιχειρηματίας.

H ηθοποιός από την Αυστραλία συνάντησε την Razan, στο πλαίσιο της ιδιότητάς της ως Πρέσβειρα καλής θελήσεως για την υπηρεσία των προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών, και μίλησαν για τη ζωή και τις εμπειρίες της Razan ως πρόσφυγας. Η Blancett είπε χαρακτηριστικά: "Η Ύπατη Αρμοστεία ζήτησε επειγόντως αυξημένη δέσμευση και στήριξη που θα βοηθήσει όλους τους πρόσφυγες - και τις κοινότητες στις οποίες ζουν - όχι μόνο για να μπορέσουν επιβιώσουν αλλά και να ευδοκιμήσουν. Οι ίδιες οι κοινότητες θα επωφεληθούν με την παροχή ευκαιριών για τους πρόσφυγες. Ενώ κοιτάζουμε τους παγκόσμιους ηγέτες που συνέρχονται στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα για να ανανεώσουν και να επαναλάβουν τις δεσμεύσεις τους, ο καθένας πρέπει να διαδραματίσει τον ρόλο του στην υποστήριξη των προσφύγων, στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην απασχόληση και στις ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης."

Η Razan με τη σειρά της είπε: "Ήρθαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον πόλεμο στη Συρία το 2012 με τον σύζυγό μου και τα μικρά παιδιά μου. Είχαμε χάσει σχεδόν τα πάντα και έπρεπε να εγκατασταθούμε σε μια νέα ζωή στο Yorkshire. Αρχικά άρχισα να ψάχνω για δουλειά αλλά παρά το γεγονός ότι έχω πτυχίο φαρμακείου και επιστημονικό υπόβαθρο, η έλλειψη εμπειρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το έκανε εξαιρετικά δύσκολο. Μετά από λίγο καιρό άρχισα να εξετάζω άλλες επιλογές. Έχω τρία παιδιά και ήθελα τόσο πολύ να φτιάξω ένα λαμπρό μέλλον γι 'αυτά, έτσι άρχισα να σκέφτομαι τι ήταν γύρω μου -που θα μπορούσα να αξιοποιήσω την εμπειρία μου, τις πηγές υποστήριξης και άλλες ευκαιρίες που έχω στη διάθεσή μου. Και ενώ δεν μπορούσα να βρω ένα καλό τυρί ψιλοκομμένο, οπουδήποτε στα σούπερ μάρκετ ή σε τοπικά ανεξάρτητα καταστήματα, τότε μου ήρθε η ιδέα: γιατί να μην δημιουργήσουμε μια επιχείρηση και να φτιάξω το δικό μου τυρί από φρέσκο βρετανικό γάλα υψηλής ποιότητας! Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου."

Δείτε ακόμη: Το iconic style evolution της Cate Blanchett στο red carpet

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.