Η τελευταία ομιλία του Harry ως ανώτερο βασιλικό μέλος θύμισε πολύ εκείνη της Diana το 1993

The Jennettes
Πέμπτη 23 Ιανουάριος 2020

Έχουν περάσει πάνω από είκοσι χρόνια από τότε που η πριγκίπισσα Diana αποφάσισε να γνωστοποιήσει μέσω δημόσιας ομιλίας της, ότι χαράζει ένα νέο βασιλικό μονοπάτι. Ωστόσο, η ιστορική της ομιλία έχει πολλές ομοιότητες με τον πρόσφατο λόγο του γιου της, Harry μετά την απόφασή του να απομακρυνθεί μαζί με τη Meghan Markle να απομακρυνθεί από τα βασιλικά καθήκοντα. 

Ο πρίγκιπας Harry στην τελευταία του ομιλία ως ανώτερο βασιλικό μέλος, τόνισε πως θα ήθελε να συνεχίσει να εργάζεται για τη βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά δυστυχώς, κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο. 

Ορισμένα σημεία από την ομιλία του πρίγκιπα Harry θύμισαν έντονα την ομιλία που είχε δώσει η μητέρα του το 1993. Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά από τον λόγο του που παραλληλίζονται με εκείνον της Diana: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και ένα μέρος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Μεγάλωσα, νιώθοντας την υποστήριξη από πολλούς από εσάς, αποδεχθήκατε τη Meghan με πολλή χαρά και βρήκα την αγάπη και την ευτυχία που ήλπιζα σε όλη μου τη ζωή». 

Η πριγκίπισσα Diana είχε ξεκινήσει, λέγοντας: «Τα τελευταία 12 χρόνια, μπορώ να πω με ειλικρίνεια, πως μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου ήταν η συνεργασία με άτομα όπως εσείς. Η ευγνωμοσύνη μου προς όλους εσάς είναι τεράστια. Ελπίζω, με κάποιο τρόπο, πως σε αντάλλαγμα, σας υπηρέτησα». Ο πρίγκιπας συνεχίζει τον λόγο του με τα εξής λόγια: «Ελπίζαμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη βασίλισσα Ελισάβετ χωρίς δημόσια χρηματοδότηση αλλά αυτό ήταν ανέφικτο.Το αποδέχτηκα αυτό, γνωρίζοντας ότι δεν αλλάζει το ποιος είμαι ή το πόσο αφοσιωμένος είμαι. Αλλά ελπίζω να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι έπρεπε να συμβεί, πως θα κάνω ένα βήμα πίσω από την οικογένεια μου για να κάνω ένα βήμα εμπρός σε αυτό που ελπίζω να είναι μια πιο ειρηνική ζωή. Με φροντίσατε για τόσο πολύ καιρό όταν έχασα τη μητέρα μου, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μια ισχυρή δύναμη και η ελπίδα μου είναι πως μια μέρα η συλλογική μας υποστήριξη μπορεί να είναι πιο ισχυρή». 

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων, ο Harry δήλωσε: «Η ζωή και οι περιστάσεις αλλάζουν και ελπίζω πως θα με συγχωρέσετε εάν χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να μοιραστώ τα μελλοντικά μου σχέδια με εσάς, τώρα που έχουν αλλάξει», «Θα συνεχίσω να είμαι ο ίδιος άνθρωπος που αγαπά την χώρα του και αφιερώνει την ζωή του στην υποστήριξη των αιτιών, των φιλανθρωπικών και στρατιωτικών κοινοτήτων που είναι τόσο σημαντικά για μένα. «Κάνουμε ένα άλμα πίστης, σας ευχαριστούμε που μας δίνετε το θάρρος να κάνουμε αυτό το επόμενο βήμα».

Από την άλλη, η πριγκίπισσα Diana είχε αναφέρει: «Σκοπεύω να επικεντρωθώ σε ένα μικρότερο φάσμα τομέων στο μέλλον. Κατά τους επόμενους μήνες θα αναζητήσω έναν πιο κατάλληλο τρόπο για να συνδυάσω τον σημαντικό δημόσιο ρόλο μου, με την ελπίδα μιας πιο ιδιωτικής προσωπικής ζωής», «Δεν γνώριζα πόσο υπερβολική θα ήταν όλη αυτή η προσοχή, ούτε ο βαθμός στον οποίο θα επηρέαζε τόσο τα δημόσια καθήκοντά μου όσο και την προσωπική μου ζωή, με έναν τρόπο, που είναι πολύ δύσκολο να αντέξω», «Ελπίζω να μπορέσετε να καταλάβετε και να μου δώσετε τον χρόνο και τον χώρο που μου έλειψε τα τελευταία χρόνια», «Δεν θα μπορούσα να σταθώ εδώ σήμερα και να κάνω μια τέτοια δήλωση χωρίς να αναγνωρίσω την ειλικρινή υποστήριξη που μου έδωσε το κοινό. Η καλοσύνη και η γενναιόδωρη αγάπη σας με βοήθησαν σε μερικές από τις πιο δύσκολες περιόδους».

Και οι δύο λόγοι κάνουν επίκληση στο συναίσθημα και έχουν αρκετά σημεία σύγκλισης όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, ακούγοντας και τις δύο ομιλίες.  

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ dianamyidol

Δείτε ακόμη: Πριγκίπισσα Diana: Αυτοί είναι οι 7 πιο αγαπημένοι διάσημοι φίλοι της