Ο «χρυσός αριθμός Φ της ομορφιάς» αναδεικνύει τον Robert Pattinson ως τον πιο όμορφο άνθρωπο στον κόσμο

Τετάρτη 5 Φεβρουάριος 2020

Το πιθανότερο είναι πως θα θυμάστε πριν μερικά χρόνια όταν ακόμα παιζόταν στο cinema η σειρά ταινιώνThe Twilight Saga όταν και ο Robert Pattinson είχε στοιχειώσει τα όνειρα κάθε νεαρού κοριτσιού, ως Εdward. Eκείνος και το love story του με την Kristen Stewart ήταν τα πλέον δημοφιλή θέματα, ενώ η χλωμή επιδεμίδα του βαμπίρ τον τοποθέτησε στους πιο γοητευτικούς νεαρούς ηθοποιούς.

Mια μαθηματική έρευνα αναδεικνύει τώρα το πρόσωπο του ως το πιο τέλειο στον κόσμο.

Tο πρόσωπο του συγκρίθηκε με άλλα πρόσωπα διασήμων, όπως του Μπραντ Πιτ, του Ίντρις Έλμπα και του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Βρετανός ηθοποιός αλλά ο Ρόμπερτ Πάτινσον χαρακτηρίστηκε ως ο πιο όμορφος άνθρωπος στη Γη από μαθηματικούς ερευνητές.

Σύμφωνα με τον «Χρυσό αριθμό Φ της ομορφιάς» που σχεδιάστηκε από τους αρχαίους Έλληνες ο 33χρονος ηθοποιός έχει τα πιο «τέλεια» χαρακτηριστικά, σε ποσοστό μάλιστα 92,15%.

Ο κατάλογος καταρτίστηκε από τον πλαστικό χειρουργό Dr. Julian De Silva, ο οποίος χρησιμοποίησε τεχνολογία χαρτογράφησης για τον υπολογισμό των αναλογιών.

«Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ήταν ξεκάθαρα ο νικητής όταν μετρήθηκαν όλα τα στοιχεία του προσώπου για τη φυσική τελειότητα» δήλωσε ο De Silva, ο οποίος διευθύνει το Centre for Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery στο Λονδίνο, σύμφωνα με την New York Post.

Ο De Silva χρησιμοποίησε την ίδια θεωρία για να αναδείξει την Μπέλα Χαντίντ ως την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου.

«Αυτές οι τεχνικές χαρτογράφησης του προσώπου μέσω του υπολογιστή, μάς επιτρέπουν να λύσουμε μερικά μυστήρια τού τι είναι αυτό που κάνει κάποιον φυσικά όμορφο και η τεχνολογία είναι χρήσιμη κατά τον σχεδιασμό μίας αισθητικής χειρουργικής επέμβασης» είπε.

Οι πιο γνωστοί δημιουργοί της ιστορίας, όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Λε Κορπιζιέ χρησιμοποίησαν τον «Χρυσό αριθμό» σε μερικά από τα έργα τους. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν την εξίσωση για να αποδείξουν τη συμμετρία στη φύση.

Ο υπολογισμός της φυσικής ομορφιάς γίνεται με τη διαίρεση του μήκους του προσώπου από το πλάτος. Όσο πλησιάζει το αποτέλεσμα στον αριθμό Φ=1,618 τόσο πιο τέλειο το πρόσωπο. Τα ίδια βήματα εφαρμόζονται στη συνέχεια σε μεμονωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου για να προσδιοριστεί η αναλογία τους στο σύνολο του προσώπου.

Δεύτερος στην λίστα είναι ο Henry Cavill, με μόλις 0,41 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον 33χρονο ηθοποιό. Εκεί που υπερέχει σε ομορφιά ο Καβίλ είναι η βάση της μύτης και τα χείλη, ενώ υστερεί σε πηγούνι και μύτη, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 91,64%.