CELEBRITIES

Μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν ξαναπαντρευτεί - Από τον πρίγκιπα Κάρολο στη Meghan Markle


The Jennettes

18 Φεβρουαρίου 2020

Μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν ξαναπαντρευτεί - Από τον πρίγκιπα Κάρολο στη Meghan Markle

Μόλις το 2002 η Εκκλησία της Αγγλίας άρχισε να επιτρέπει στα διαζευγμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας τη δυνατότητα να ξαναπαντρευτούν, ενώ οι πρώην σύζυγοι τους ήταν στη ζωή. 

Σύμφωνα με το BBC, αυτό επιτρεπόταν μόνο σε «εξαιρετικές περιστάσεις» που θα καθορίζονταν από τον ιερέα που πραγματοποίησε την τελετή του γάμου, αλλά και από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η πριγκίπισσα Anne

Η πριγκίπισσα Anne, το δεύτερο παιδί της Βασίλισσας και η μοναδική κόρη της, χώρισε από τον σύζυγό της, τον Mark Phillips, το 1992. Το διαζύγιο ήρθε μετά ενώ βρισκόταν εν διαστάσει με τον πρώην σύζυγό της για τρία χρόνια. Η πριγκίπισσα Anne ξαναπαντρεύτηκε με τον σημερινό σύζυγό της, Timothy Laurence. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί της βασίλισσας ξαναπαντρεύτηκε μετά το διαζύγιο και αψήφησε την Εκκλησία της Αγγλίας, όταν ακόμη δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος.

Ο πρίγκιπας Κάρολος

Ο Πρίγκιπας Κάρολος ήταν ο πρώτος κληρονόμος που πήρε διαζύγιο το 1996, όταν χώρισε από τη Lady Diana, μετά από τετραετή διάσταση. Έναν χρόνο αργότερα το 1997, η πριγκίπισσα Diana σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. Αυτό σήμαινε ότι οι περιορισμοί της Εκκλησίας της Αγγλίας στο πλαίσιο του νέου γάμου δεν ίσχυαν για τον πρίγκιπα Κάρολο, αν και παντρεύτηκε επίσημα την Camilla Parker Bowles το 2005 - αφού ψηφίστηκε ο νόμος το 2002.

Η Camilla Parker Bowles 

H Camilla Parker Bowles ήταν επίσης διαζευγμένη την εποχή που παντρεύτηκε με τον Πρίγκιπα Κάρολο. Πριν, ήταν παντρεμένη με τον καπετάνιο του Βρετανικού Στρατού, Andrew Parker Bowles με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Tom το 1974 και τη Laura, το 1978. Το ζεύγος χώρισε το 1995, το έτος που ο πρίγκιπας Κάρολος παραδέχτηκε τη σχέση του με την Parker Bowles, ενώ ήταν παντρεμένος με τη Diana.

Η Caroline του Μονακό

Η Caroline, πριγκίπισσα του Ανόβερου είχε κάνει τρεις γάμους. Παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Phillippe Junot το 1978 στο Royal Place του Μονακό, τον οποίο αργότερα το 1982 χώρισε. Το 1983, η Caroline έκανε έναν δεύτερο γάμο με τον Ιταλό επιχειρηματία Stefano Casiraghi. Αυτός ο γάμος τελείωσε όταν ο Stefano σκοτώθηκε το 1990. Το 1999 παντρεύτηκε με τον πρίγκιπα Ernst August του Ανόβερου και σήμερα είναι χωριστά.

Meghan Markle

Αν και δεν έχει βασιλική καταγωγή, έχουν ειπωθεί πολλά για τον ήδη τελεσμένο γάμο της με τον Trevor Engleson. H Meghan Markle πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Harry, ήταν παντρεμένη για δύο χρόνια με τον παραγωγό Engleson. Ο γάμος τους έληξε το 2013 λόγω ασυμβίβαστων διαφορών, όπως ειπώθηκε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.